Κυριακή 28 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Αιματηρές συγκρούσεις

KΑΪΡΟ.--

Σε μακελειό εξελίσσεται η αντιπαράθεση των ισλαμιστών «Αδελφών Μουσουλμάνων» και υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μούρσι με το στρατό, που στηρίζει τη μεταβατική ηγεσία που τον διαδέχτηκε. Τα ξημερώματα, χτες, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μούρσι και δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, γύρω από το τέμενος Ραμπάα αλ Ανταουίγια, όπου πραγματοποιείται διαρκής καθιστική διαμαρτυρία, ενώ συνεχίζεται και η διαδήλωση κατά του Μούρσι στην Ταχρίρ.

Σύμφωνα με πηγές του κινητού ιατρείου των «Αδελφών Μουσουλμάνων», που επικαλείται το «Ρόιτερς», ο πρώτος απολογισμός ήταν 70 νεκροί. Το BBC ανέβαζε τον αριθμό των πρώτων νεκρών σε 100 και των τραυματιών σε 1.000 και το «αλ Τζαζίρα» (που κατηγορείται για μεροληψία υπέρ του Μούρσι) σε 120 και 4.500. Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» ανέφερε 38 νεκρούς. Επίσημη ανακοίνωση από το στρατό δεν υπήρχε αρχικώς. Το επίσημο πρακτορείο ΜΕΝΑ μετέδιδε ότι σημειώνονται συγκρούσεις αλλά χρησιμοποιούνται μόνο δακρυγόνα και όχι αληθινά πυρά, όπως κατήγγειλαν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι». Δεν ήταν σαφές αν πρόκειται για επιχείρηση «τερματισμού» της καθιστικής διαμαρτυρίας, όπως είχε προαναγγείλει ο στρατός.

  • Ενας νεκρός διαδηλωτής και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός των ολονύχτιων συγκρούσεων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Μουχάμαντ Μπράχμι, με την αστυνομία στην Γκάφσα, της νότιας Τυνησίας. Η κηδεία του Μπράχμι στην Τύνιδα αναμενόταν χτες με συμμετοχή μεγάλου πλήθους.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ