Κυριακή 28 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θερινό σινεμά για ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές

Οι Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ οργανώνουν βραδιά θερινού σινεμά στην πλατεία της Αγ. Αναστασίας στον Περισσό, τη Δευτέρα 29 Ιούλη. Θα προβληθεί η ταινία «Ματωμένη Αμερική» του John Sayles, με ώρα έναρξης προβολής στις 9 το βράδυ. Το Matewan είναι μια πόλη ανθρακωρύχων των οποίων η ζωή ελέγχεται από την πανίσχυρη εταιρεία Stone Mountain Coal. Η πόλη ουσιαστικά ανήκει στην εταιρεία που δίνει στους εργάτες της μισθούς πείνας, εκμεταλλεύεται μετανάστες και μειονότητες ως φτηνότερα εργατικά χέρια, ενώ παράλληλα ανεβάζει τις τιμές στο ιδιόκτητο παντοπωλείο της. Η οργάνωση όμως των εργατών βαθαίνει και σύντομα ξεσπά η πρώτη μεγάλη απεργία. Στο χώρο θα υπάρχουν πάγκοι για ζωγραφική, χειροτεχνίες και κολάζ για μικρά παιδιά, αθλοπαιδιές κι άλλες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», οι Οργανώσεις των ΤΕΙ και του Αιγάλεω της ΚΝΕ θα στήσουν τις επόμενες μέρες το δικό τους θερινό σινεμά, το οποίο απευθύνεται ιδιαίτερα σε ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινάει στις 9 το βράδυ. Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά έχει ως εξής:

  • Την Δευτέρα 29 Ιούλη, στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (έναντι 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω), θα προβληθεί η ταινία «Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας», σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι με τους Εντουαρντ Νόρτον, Εντουαρντ Φερλόνγκ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται γύρω από τον Ντέρεκ, έναν οργισμένο νεαρό, που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org