Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Εκτός λειτουργίας ο ΑΗΣ Μελίτης

Εκτός λειτουργίας βγήκε ο ΑΗΣ Μελίτης στη Φλώρινα, δυναμικότητας 330 MW, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που προκλήθηκε στους ταινιόδρομους μεταφοράς λιγνίτη και επεκτάθηκε μέσα στη μονάδα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους των παραγωγικών της υποδομών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι τη Πέμπτης, στους ταινιόδρομους 10-1 και 10-2 που τροφοδοτούν τη μονάδα με καύσιμο. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα φορεία 12-1 και 12-2 που μεταφέρουν το λιγνίτη μέσα στα σιλό.

Από καθαρή τύχη δεν κινδύνευσαν οι εργαζόμενοι. Στο τμήμα του σπαστήρα η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι με 8μηνες συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι υπήρξε αυτανάφλεξη από κάποια σπίθα πιθανά στα ράουλα του ταινιόδρομου.

Επίσης σημειώνουν ότι το «ατύχημα» δεν είναι άσχετο από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με την ελλειπή συντήρηση, τη ραγδαία μείωση των θέσεων εργασίας και την επέκταση του δουλεμπορίου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την εντατικοποίηση της εργασίας και την κατάργηση της μονιμότητας. Και σημειώνουν πως αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η αναγκαιότητα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Αμεση προκήρυξη προσλήψεων του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ