Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιέπαινη πρωτοβουλία της Λυρικής Σκηνής

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επαναλαμβάνει μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που είχε λάβει ανεβάζοντας την όπερα «Ιπτάμενος Ολλανδός». Είχε διαθέσει δωρεάν θέσεις για την παρακολούθηση της γενικής δοκιμής του έργου σε ανέργους. Τώρα, προσφέρει 1.500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, για τη γενική δοκιμή της όπερας του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι», αύριο (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων ξεκίνησε προχτές και θα συνεχιστεί και σήμερα, (9 π.μ. - 1 μ.μ.), στα ταμεία του θεάτρου «Ολύμπια». Απαραίτητη είναι η επίδειξη της κάρτα ανεργίας.

Η δημοφιλής όπερα θα παιχθεί στις 27, 28, 30, 31/7, στο Ηρώδειο, με σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια του Αργεντινού σκηνοθέτη Ούγκο ντε Ανα και μουσική διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ, Μύρωνα Μιχαηλίδη. Πρωταγωνιστούν: Μπαντερφλάι: Μαρία Λουίζα Μπόρσι, Τσέλια Κοστέα (δεύτερη διανομή). Πίνκερτον: Βάλτερ Φρακάρο, Λουτσάνο Γκάνση. Σουζούκι: Ολέσα Πέτροβα. Σάρπλες: Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσης Σούρμπης.

Η όπερα, σε λιμπρέτο των Τζουζέπε Τζακόζα - Λουίτζι Ιλίκα, βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό μονόπρακτο του Ντέιβιντ Μπελάσκο, το οποίο βασίστηκε στο διήγημα του Τζον Λούθερ Λονγκ και στο μυθιστόρημα «Μαντάμ Κρυζαντέμ» του Πιερ Λοτί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ