Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Διαφημίζουν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό

Τα «υλικά» με τα οποία θα δημιουργηθεί ο νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, διαφημίζει με συνέντευξή του στο διαδίκτυο (aftodioikisi.gr) ο Γιώργος Χαρίσης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ με την «Αυτόνομη Παρέμβαση» και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθέως αναφέρεται στη δυνατότητα του προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου να συνεργαστεί με την «Αυτόνομη Παρέμβαση» για να διεκδικήσουν μαζί την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ.

Χαρακτηριστικά, ενώ στην αρχή της συνέντευξης λέει ότι οι «πλειοψηφικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σηματοδοτούν την ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος», συνεχίζει: «Υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ, που διαχώρισαν τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ (...) το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει και την προεδρία στην ΑΔΕΔΥ»...

Πρόκειται για την ίδια παράταξη και τον ίδιο πρόεδρο, που στο τελευταίο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ με συνοπτικές διαδικασίες διέγραψε από την Ομοσπονδία τα μισά συνδικάτα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, διότι είχαν γράψει το σύνολο των εργαζομένων στα σωματεία των δήμων (όχι μόνο τους «μόνιμους», αλλά και τους λεγόμενους «έκτακτους», συμβασιούχους κλπ.). Αυτοί, λοιπόν, αποτελούν τους ιδανικούς συνεργάτες της «Αυτόνομης Παρέμβασης» για να αλλάξουν οι... συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα!

Είναι μάλιστα τέτοιος ο... διαχωρισμός της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ από την ΠΑΣΚΕ που ο ίδιος ο Χαρίσης συνεχίζει: «Αν την διεκδικήσει (σ.σ. την προεδρία της ΑΔΕΔΥ) παίρνοντας το "χρίσμα" από την ΠΑΣΚΕ δεν μας αφορά (....) Αν η υποψηφιότητα αυτή θέλει να συναντηθεί με τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς για την ανατροπή της (...) τότε μας ενδιαφέρει και θα εργαστούμε σ' αυτή την κατεύθυνση».

Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν;

Απαντώντας στα παραπάνω ζητήματα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με σχόλιό του, υπογραμμίζει πως η συνέντευξη του Γ. Χαρίση, «πρέπει να προβληματίσει κάθε συνάδελφο που αγωνιά για την πορεία και την εξέλιξη της ταξικής πάλης για το πώς κάποιοι προσπαθούν πάνω σε αυτήν την αγωνία να παίξουν πολιτικά παιχνίδια χτίζοντας τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο».

Και τονίζει: «Καλούμε τους συναδέλφους να προβληματιστούν και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτά τα μαγειρέματα. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία και τις γενικές συνελεύσεις. Να "πετάξουν από το παράθυρο" όλους τους καρεκλοκένταυρους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παλιού και νέου. Να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να βοηθήσουν να ανασυνταχτεί, να οργανωθούν στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, να ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ Επιτροπές Αγώνα σε κάθε τόπο και χώρο δουλειάς. Να παλέψουν για ένα γνήσιο συνέδριο στην ΠΟΕ ΟΤΑ που θα το ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ τα σωματεία και η ανάγκη της ενότητας όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και όχι οι μηχανισμοί του νέου εργατοπατερισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ