Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

Για το θάνατο του Νίκου Μαμαγκάκη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο ενός από τους σημαντικότερους μουσικοσυνθέτες μας, του πολυβραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου Νίκου Μαμαγκάκη.

Ο Νίκος Μαμαγκάκης άφησε πίσω του ένα πολύμορφο και πολύτροπο μουσικό έργο, καθώς είχε εντρυφήσει σε όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής, χρησιμοποιώντας τόσο τα συμφωνικά και παραδοσιακά όργανα όσο και τον ηλεκτρονικό ήχο. Στην πλούσια καλλιτεχνική του διαδρομή συνέθεσε όπερες, ηλεκτρονική μουσική, ορχηστρικά έργα, μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, κύκλους τραγουδιών και άλλα. Η ποίηση του Ρίτσου, του Καρυωτάκη, της Πολυδούρη, του Σεφέρη, του Ιατρόπουλου, του Εγγονόπουλου, αλλά και η λογοτεχνική ιστορία της πατρίδας του της Κρήτης, από τον Βιτσέντζο Κορνάρο και τον Γιώργο Χορτάτση ως τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Παντελή Πρεβελάκη βρήκαν στο έργο του μια από τις πιο ευτυχείς συναντήσεις τους με τη μουσική.

Ο θάνατός του αφήνει στην τέχνη της μουσικής ένα δυσαναπλήρωτο κενό».

  • Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν προς την οικογένεια του Νίκου Μαμαγκάκη για το θάνατό του, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ