Κυριακή 28 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νικητής στο «Ικαρος 2013» ο Στάθης Γαζής
  • Πρωταθλητές Αιγαίου ο Π. Φρεντζάς και η Εύα Κόντου

Με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες κατέκτησε την πρώτη θέση ο FM Στάθης Γαζής (8 β. σε 9 αγώνες) στο 36ο Διεθνές Τουρνουά που έληξε την περασμένη Κυριακή στον Αγιο Κήρυκο της Ικαρίας.

Ο ισχυρός Ελληνας Μετρ και προπονητής, βρέθηκε μπροστά από τον Τσέχο GM Βέλιτσκα (2ος με 7,5 β.) και από τον Ουκρανό Νέστερ, καθώς και από τους Ελληνες Π. Χριστοδούλου, Δ. Κανέλλο (ο 1ος έφηβος), τον ΟΜ Παν. Φρεντζά και τον Κ. Ανάγνου (3η-7η θέση και από 7 βαθμούς).

Πρώτες σκακίστριες αναδείχθηκαν η πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδας Εύα Κόντου, η Κ. Ανδρώνη και η σκακίστρια από τη Σερβία Μ. Ουρόσεβιτς. Αλλες κατηγορίες νικητών ήταν οι βετεράνοι: Χρύσανθος Πούντζας (ΟΜ), Νίκος Σκαλκώτας (ΙΜ Πρώην Πρωταθλητής Ελλάδας - Μουσικός και υιός του διάσημου Ελληνα μουσικοσυνθέτη Νίκου Σκαλκώτα) και ο Τσέχος Μέλιχ. Στην κατηγορία Γυναικών βετεράνων η Ζωή Μουλά και η Αικ. Βαρσάμη.

Στο Πρωτάθλημα Αιγαίου, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν οι ακούραστοι και έμπειροι διοργανωτές, η παράδοση πολλών χρόνων που ήθελε πρωταθλητές Αιγαίου από την Ικαρία, έσπασε φέτος με την ανάδειξη πρωταθλητών από τη Σαντορίνη. Ετσι, πρωταθλητές Αιγαίου αναδείχθηκαν ο Π. Φρέντζας και η Εύα Κόντου, συμπαίκτες στον ΑΣΟ Σαντορίνης και σύντροφοι στη ζωή, επικουρούμενοι και από τα παιδιά τους Ηλέκτρα και Δημήτρη στην τελική συγκομιδή κυπέλλων και 8 μεταλλίων!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ