Τρίτη 23 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Στοχοπροσηλωμένος στη διαχείριση

Την έγνοια του να δημιουργήσει κόμμα ικανό να διαχειριστεί την αστική εξουσία διακήρυξε ξανά ο Αλ. Τσίπρας απ' το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο για την εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας και γραμματέα, θέση στην οποία επανεκλέχτηκε ο Δ. Βίτσας. Ξεκαθάρισε πως η ενιαιοποίηση δε στόχευε παρά να αποδείξει - προφανώς στην αστική τάξη - «την ετοιμότητά μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης».

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε τις αντιπαραθέσεις του Συνεδρίου, και για να εξευμενίσει τους ΠΑΣΟΚογενείς που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στην ΚΕ, διαμήνυσε στους υπεύθυνους για το σπάσιμο της συμφωνημένης σταυροδοσίας ότι: «Η επιλογή μας να προχωρήσουμε μαζί με τους συντρόφους μας που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη στρατηγική επιλογή».

Σε συνέντευξή του στον «Επενδυτή», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει φύλλο και φτερό ακόμα κι αυτές τις ασαφείς δεσμεύσεις των συνεδριακών ντοκουμέντων, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Για παράδειγμα, ενώ στο ντοκουμέντο γίνεται λόγος για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει πως απλά «θα επανεξεταστούν οι όροι» για να διαπιστωθεί αν έγιναν με διαφάνεια και ότι «προφανώς η ανάκτησή τους δεν είναι απλή διαδικασία, ούτε από νομικής ούτε από οικονομικής άποψης»!!! Διαβεβαιώνει, εξάλλου, ότι και τον δημόσιο τομέα δεν τον θέλει παρά μόνο για να παίξει ρόλο στην καπιταλιστική ανάπτυξη, να επιδράσει δηλαδή στη γρήγορη επανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Εκεί, όμως, που δίνει ρεσιτάλ εμπαιγμού προς το λαό είναι όταν ρωτάται γιατί απέρριψε το Συνέδριο την πρόταση για ολική διαγραφή του χρέους. Απαντά: «Η θέση για ολική διαγραφή ξεχνά ότι το χρέος είναι ταξικό και δίνει συγχωροχάρτι σε αυτούς που το δημιούργησαν πλουτίζοντας. Είναι λοιπόν, αντί να το σβήσουμε λογιστικά, να φορολογήσουμε αυτούς που πλούτισαν φορτώνοντας το λαό με χρέος (...) οι επιλογές λοιπόν ήταν, διαγράφουμε και ξεχνάμε ή ζητάμε να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν»!!!

Αλλωστε, το μείγμα διαχείρισης που οραματίζεται να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει στον πυρήνα του, γενναίες ενισχύσεις στους καπιταλιστές για να επενδύσουν. Οσο για τα περί φορολόγησης του πλούτου, ούτε μπορεί ούτε θα το κάνει. Δύο αράδες παρακάτω, στην ίδια συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ομολογεί: «Η θέση των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, αλλά και από μια σειρά άλλους παράγοντες όπως η φορολογική πολιτική, η αναπτυξιακή πολιτική»....


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ