Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Τηλεόραση αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, την υποκρισία της ΕΕ και τα ανιστόρητα περί Σοβιετικής Ενωσης

Με αναφορά στη συμπλήρωση 39 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον κυπριακό λαό στον αγώνα για μια Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, ενιαία, κυρίαρχη σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Υπενθύμισε δε ότι το δρόμο για την εισβολή και έκτοτε κατοχή της Κύπρου την άνοιξε η ΕΟΚΑ Β' που είχε αρχηγό τον Γρίβα, που επί κατοχής ήταν επικεφαλής των «Χιτών» σε συνεργασία με τη χούντα. Το λέω αυτό, είπε, απευθυνόμενος στη Χρυσή Αυγή που κλείνει ξεδιάντροπα τη λέξη «Ελληνας» σε κάθε πτώση αλλά είναι απόγονος αυτών που έπαιξαν το βρώμικο ρόλο και εκτέλεσαν τα σχέδια που είχαν οι Αμερικάνοι και η χούντα για την Κύπρο.

Ο Θ. Παφίλης απευθύνθηκε σε όλα τα άλλα κόμματα που είναι με την Ευρωπαϊκή Ενωση τονίζοντας ότι αυτή ανέχεται το 40% ενός κράτους μέλους να είναι υπό τουρκική κατοχή και δεν μπορεί να επιβάλει την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, ενώ μπόρεσε να διαλύσει μαζί με τους Αμερικανούς τη Γιουγκοσλαβία ή τη Λιβύη. Αυτή είναι η ΕΕ και πρέπει να απολογηθείτε, είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι προετοιμάζεται ένα νέο και χειρότερο «σχέδιο Ανάν» με το οποίο θα επισημοποιηθεί η διχοτόμηση της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ τόνισε ότι με αυτό η κρατική τηλεόραση θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική στην αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας σε συνεργασία με τα ιδιωτικά κανάλια. Εμείς, είπε, δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι η προηγούμενη ΕΡΤ ήταν «πλουραλιστική», όπως λένε άλλοι, αλλά τουλάχιστον σε αυτήν αντανακλούνταν οι κάθε φορά κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής περί πρωτοποριακού νομοσχεδίου, τόνισε ότι συμφωνεί ότι είναι πρωτοποριακό αλλά το ερώτημα είναι για ποιον, αφού σε αυτό συμπυκνώνεται όλη η εμπειρία των καπιταλιστικών χωρών για την πιο αποτελεσματική αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας. Οσο δε για τον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι το εποπτικό συμβούλιο που θα συσταθεί θα αποτελείται από άτομα «κύρους» παρατήρησε ότι θα είναι άτομα «κύρους» που εξυπηρετούν την αστική ιδεολογία, ενώ για τα περί «ανεξαρτησίας» τόνισε ότι πρόκειται για... ανεξαρτησία από το λαϊκό κίνημα.

Κλείνοντας σχολίασε αναφορά του Αλ. Τσίπρα που αναπαρήγαγε όσα διάβασε σε διάφορα sites λέγοντας ότι το σήμα της πειρατικής «Δημόσιας Τηλεόρασης» του θυμίζει «αισθητική που παραπέμπει στα κανάλια της Σοβιετικής Ενωσης της δεκαετίας του 1970». Τον κάλεσε να ενημερώνεται καλύτερα και να μην αναπαράγει ό,τι διαβάζει στο internet και παρατήρησε: «τι να περιμένεις από κάποιον που λέει ότι έχει σαν πρότυπο το BBC...».

Τέλος, σχολιάζοντας αθλιότητα χρυσαυγίτη βουλευτή που είπε ότι επί Στάλιν στη Σοβιετική Ενωση όποιος διαφωνούσε «έσπαγε παγάκια στη Σιβηρία», τόνισε ότι είναι λογικό να αναφέρονται οι χρυσαυγίτες στον Στάλιν, γιατί με τον Στάλιν επικεφαλής, ο σοβιετικός λαός τσάκισε το ναζισμό, προσθέτοντας ότι οι κομμουνιστές θα το ξανακάνουν εάν χρειαστεί...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκουπίδια(2020-02-18 00:00:00.0)
Με αντιΚΚΕ παραλήρημα δίνει εξετάσεις στα αφεντικά(2013-04-19 00:00:00.0)
Χυδαίος αντικομμουνισμός από τους χρυσαυγίτες(2013-03-01 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το «μουσείο σοβιετικής κατοχής»(2007-06-08 00:00:00.0)
Η διαστρέβλωση της Ιστορίας και...(2005-04-20 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Στάλιν(2003-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ