Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΜΑ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Συγκέντρωση στο νοσοκομείο οργανώνουν στις 24 Ιούλη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και οι φορείς της κοινωνικής συμμαχίας

Από τις παρεμβάσεις στο νοσοκομείο την προηγούμενη βδομάδα
Από τις παρεμβάσεις στο νοσοκομείο την προηγούμενη βδομάδα
Με πολύμορφες παρεμβάσεις, το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας στη Δράμα, συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, τον αποκλεισμό των ασθενών από το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η συγκέντρωση την Τετάρτη 24 Ιούλη, στις 9 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου της περιοχής την οποία οργανώνουν το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας, η ΟΓΕ, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Την περασμένη Τρίτη, στη διάρκεια της απεργίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό των ταμείων του Νοσοκομείου Δράμας ενημερώνοντας ασθενείς και συνόδους για τα νέα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα στην Υγεία.

Την Πέμπτη, πραγματοποίησαν παρέμβαση προκειμένου να βρεθεί φάρμακο σε ασθενή με βιβλιάριο της Πρόνοιας που αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς. Κατήγγειλαν την έλλειψη φαρμακοποιού και φαρμάκων στο νοσοκομείο της Δράμας που εξακολουθεί για μήνες με αποτέλεσμα να στέλνουν τους ασθενείς να αγοράσουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους ή να τους στέλνουν να εξυπηρετηθούν στο κοινωνικό φαρμακείο.

Οπως καταγγέλλουν οι φορείς που οργανώνουν την κινητοποίηση, το νοσοκομείο της Δράμας με τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησής του για το 2014, από 8,5 εκατ. σε 7,3 εκατ. ευρώ, οδηγείται μαθηματικά σε κλείσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ