Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ - ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Τροχιοδεικτική βολή για νέες περικοπές

Τροχιοδεικτική βολή για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα επιδόματα και στις παροχές των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων αποτελούν τα «αποτελέσματα επανελέγχου επιδοματούχων τυφλότητας Πρόνοιας» που ανακοίνωσε χτες η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου, Λειψών και Ρόδου.

Από τους 152 επανεξετασθέντες στην Κάλυμνο η επιτροπή έκρινε τυφλούς τους 52 (34,21%) και από τους 125 επανεξετασθέντες στη Ρόδο έκρινε τυφλούς τους 116 (92,8%). «Το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει εκ νέου το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΙΚΑ. Ακόμα και έτσι να είναι τα πράγματα, εκείνο που, εν πρώτοις, επιβεβαιώνεται είναι τα αποτελέσματα των ρουσφετολογικών πρακτικών από τα δύο κόμματα εξουσίας προς τους αναπήρους. Ακόμα και σε αυτά τα αποτελέσματα δε διευκρινίζεται αν η τυφλότητα διαπιστώθηκε με βάση το γράμμα του νόμου ή αν αυτοί που έπαιρναν επιδόματα ήταν πλήρως υγιείς. Διότι τυφλός με βάση το νόμο είναι εκείνος που, σε γενικές γραμμές, δεν μπορεί να δει ένα τραπεζάκι μακρύτερα από 20 εκατοστά. Και σε ορισμένες περιπτώσεις οι επιτροπές - κρίνοντας με κοινωνικά κριτήρια - απέδωσαν την τυφλότητα, κάνοντας διασταλτική ερμηνεία του νόμου.

Ακολουθώντας την πρακτική «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες περικοπές χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ