Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεόρτια επικίνδυνης απορρύθμισης

Γρηγοριάδης Κώστας

Τη μεταφορά της Αιμοδοσίας της Πολυκλινικής -μιας απ' τις μεγαλύτερες στη χώρα- στον «Ευαγγελισμό» αποφάσισε η συγκυβέρνηση «λόγω επανεκτίμησης του τρόπου διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης μας σε υπηρεσίες Υγείας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δηλαδή, η μεταφορά έγινε πρωτίστως με λογιστικά κριτήρια και απ' την ερχόμενη Δευτέρα θα πρέπει να εγκατασταθεί στον «Ευαγγελισμό» όλο το προσωπικό της Αιμοδοσίας. Ηδη, όμως, απ' την Πέμπτη το μεσημέρι άρχισε η «προσομοίωση» της Πολυκλινικής στη νέα κατάσταση: Παράγγειλε στον «Ευαγγελισμό» αίμα στις 2 μμ και έφτασε στις 7 μμ, ενώ με τη δική της αιμοδοσία το είχε -ακόμα και τα μεσάνυχτα- σε πέντε λεπτά. Μάλιστα, ειδοποιήθηκε ότι ο εφοδιασμός της Πολυκλινικής με αίμα θα σταματά μετά τις 10 το βράδυ, λόγω περιορισμένου αριθμού οδηγών. Αλλά και ο «Ευαγγελισμός» δεν είναι έτοιμος να προσφέρει τις μέχρι τώρα υπηρεσίες στους μεταγγιζόμενους, που θα πάνε εκεί, γιατί κυρίως είναι παιδιά.

Πρόκειται για επικίνδυνη εκδήλωση των παρενεργειών των συγχωνεύσεων που διέπονται απ' τη λογική των άγριων περικοπών. Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης, όπως το εκφράζει ο υπουργός Υγείας, για «λιγότερους πόρους» στην Υγεία έχει τόση σχέση με τις «καλύτερες υπηρεσίες» που υπόσχεται, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ