Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αμφίβολες υποσχέσεις με ημερομηνία λήξης

Γρηγοριάδης Κώστας

Επιδότηση των διδάκτρων για όλους τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, από το Σεπτέμβρη του 2013 και έως το 2020, εξήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Εφόσον η επιδότηση (όπως δίνεται σήμερα) καλύπτει όλο το ύψος των διδάκτρων για τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, γιατί δεν καταργεί τα δίδακτρα; Γιατί θα πρέπει οι σπουδαστές να πληρώνουν πρώτα τα 367 ευρώ στην αρχή του εξαμήνου, να προσκομίζουν το αποδεικτικό πληρωμής, να αντιμετωπίζουν απειλές για διακοπή των σπουδών τους αν δεν προσκομίσουν το αποδεικτικό... για να πάρουν πίσω το ίδιο ποσό ως επιδότηση μετά το τέλος του εξαμήνου;

Η απάντηση είναι μάλλον απλή: Γιατί το πρόγραμμα της επιδότησης έχει ημερομηνία λήξης. Το πρόγραμμα που ήδη τρέχει λήγει το 2015 και ο υπουργός στα λόγια, υπόσχεται ότι θα το πάει μέχρι το 2020.

Βέβαια, από τα λόγια του υπουργού έχουν χορτάσει και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού με αντίστοιχο τρόπο είχε υποσχεθεί από τη Βουλή πριν κάποιους μήνες ότι θα εξασφάλιζε τη σίτιση 250.000 μαθητών στα σχολεία, αλλά το μόνο που έφαγαν οι μαθητές στα σχολεία ήταν η υπόσχεση... από σίτιση τίποτα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ