Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Βδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Σήμερα το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια). Το απόγευμα 8 μ.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Αύριο το απόγευμα νέα συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και κατά τόπους συγκεντρώσεις, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο και να μη γίνει καμιά απόλυση - «διαθεσιμότητα».

Χτες έγινε μαζική συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων των δήμων του Θριασίου (Ελευσίνα, Μάνδρα, Ασπρόπυργος) με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και εργαζομένων από εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα της περιοχής. Εργαζόμενοι και Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», της «Χαλυβουργικής» κλπ., έδωσαν το «παρών» και εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους, επισημαίνοντας πως ο αγώνας των εργαζομένων είναι κοινός. Στη συνέχεια, έγινε μαζική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλους δήμους της Αττικής (π.χ. Αγία Παρασκευή), ενώ πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα υπήρχε και το Σαββατοκύριακο, οπότε έγινε συναυλία στην Ηλιούπολη, συγκέντρωση και πορεία στο Ελληνικό - Αργυρούπολη κ.λπ. Σε αυτό το πλαίσιο, η Σωματειακή Επιτροπή των εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου προχώρησε χτες σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Ταυτόχρονα, χτες, εντάθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις ενόψει και της σημερινής απεργίας.

Στη Λάρισα, έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις με κατάληψη στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου και του δημαρχείου και συγκέντρωση έξω από το χώρο όπου συνεδρίαζε η Κεντρική Ενωση Δήμων Περιφέρειας Θεσσαλίας, απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και να μην ισχύσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (10.30 π.μ., Ομόνοια), ενώ σήμερα, Τρίτη, συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις με νέα συγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο, τονίζει: «Καμιά αυταπάτη. Δεν είναι ο γιγαντωμένος δημόσιος τομέας και οι λαϊκές ανάγκες, που ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν στο σύνολό τους, αυτά που γέννησαν την κρίση. Την κρίση την έφερε η ξέφρενη κερδοφορία των επιχειρήσεων με αρωγό το κράτος τους και στο πηδάλιο της εξουσίας (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) το πολιτικό τους προσωπικό».

Αντίστοιχα, με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καλεί σε οργάνωση του αγώνα και σημειώνει: «Παραμερίζουμε κάθε δύναμη που αποπροσανατολίζει και ταυτόχρονα εκφυλίζει τους αγώνες μας. Παίρνουμε την οργάνωση και τον προσανατολισμό της πάλης στα χέρια μας». Και τονίζει: «Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 17 Ιούλη, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής».

Χτες, έγινε μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών - που κινδυνεύουν άμεσα με διαθεσιμότητα - στο κέντρο της Αθήνας, στα γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ