Τρίτη 16 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πολλά τα ερωτήματα για το νεκρό μετανάστη στο ΑΤ Σερβίων

Να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα για τους δύο θανάτους μεταναστών μέσα σε Αστυνομικά Τμήματα, ζητά με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ. Θυμίζουμε ότι το πρωί της Παρασκευής, 26χρονος Πακιστανός βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στην τουαλέτα του ΑΤ Σερβίων όπου κρατούνταν. Είχε συλληφθεί λίγες μέρες πριν, χωρίς να έχει τα απαραίτητα χαρτιά για τη διαμονή του στη χώρα μας. Πριν περίπου ένα μήνα, είχε αυτοκτονήσει στις τουαλέτες του ΑΤ Γρεβενών, 20χρονος μετανάστης από την Ακτή Ελεφαντοστού, που επρόκειτο να επαναπροωθηθεί στην πατρίδα του.

Η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή την αυτοκτονία του 26χρονου Πακιστανού μετανάστη, η ΤΕ Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, θέτει για άλλη μια φορά το πλαίσιο αιτημάτων που έχει επεξεργαστεί το Κόμμα, για την άμεση ανακούφιση του προβλήματος, τόσο για τους παλιούς, όσο και για τους νέους μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας και είναι:

«Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε αυτά, να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό "Δουβλίνο 2".

Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ