Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξημένες οι ανάγκες σε παιδικούς σταθμούς

Mετά την επίμονη και ξεκάθαρη θέση των συμβούλων του ΚΚΕ ότι τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής για υποδομές και έργα πρέπει να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εργολάβων, η Περιφερειακή αρχή, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, απέσυρε πρότασή της για χρηματοδότηση ενός παιδικού σταθμού στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για τη φιλοξενία μόλις 30 παιδιών, με το υπέρογκο ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«Να μην φτιάξουμε έναν σταθμό για να ξεκοκαλίσει ένας εργολάβος μελετητής μερικά εκατομμύρια, αλλά να φτιάξουμε τρεις ή και τέσσερις για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των εργαζομένων», σημείωσε χαρακτηριστικά εκ μέρους των συμβούλων του ΚΚΕ με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Γ. Μανουσογιαννάκης. Ο ίδιος ενημέρωσε το Σώμα ότι το κόστος για τον πρότυπο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό στην Αμφιάλη - όπως τιτλοφορείται το έργο - ανέρχεται σε 2.935 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ποσό εξωφρενικό, ενώ προβλέπεται να γίνει με τη μέθοδο της μελέτης - κατασκευής. Ανάλογες τοποθετήσεις υπήρξαν στην πορεία και από άλλους συμβούλους, γεγονός που οδήγησε τον περιφερειάρχη, Γ. Σγουρό να αποσύρει το θέμα. Οπως είπε, η περιφερειακή αρχή θα φέρει νέα εισήγηση, με επεξεργασμένη την πρόταση, η περιφέρεια να αναλάβει τη μελέτη για την κατασκευή ενός ή παραπάνω σταθμών, με το παραπάνω ποσό, ενώ θα διερευνηθεί και η περίπτωση αγοράς του κτιρίου της Παιδικής Στέγης, στα σύνορα Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Λ. Τζανής που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση είπε ότι το Κερατσίνι δικαιούται ενός βιοκλιματικού σταθμού, όμως τα στοιχεία που παρέθεσε για το δήμο και βέβαια αφορούν γενικά τις λαϊκές οικογένειες - ανεργία, νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα, κ.λπ. - συνηγορούν ακριβώς υπέρ της άποψης για την κατασκευή όχι ενός αλλά παραπάνω σταθμών με τα διαθέσιμα χρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ