Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Ποδοσφαιρικό τουρνουά για Ελληνες και μετανάστες νέους

Σήμερα οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην πόλη

Ποδοσφαιρικό τουρνουά 5x5 για Ελληνες και μετανάστες νέους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Καστοριά.

Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον περιορισμό που έχει επιβληθεί στις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες, να αγωνίζονται μέχρι 2 μετανάστες στην αρχική ομάδα. Μέσα από την εκδήλωση αναδείχθηκε ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους και καταγγέλθηκαν οι ταξικοί φραγμοί που μπαίνουν σήμερα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Δόθηκε έτσι και μια απάντηση για όσους θέλουν να διαχωρίσουν τους εργάτες ανάλογα με το χρώμα και την εθνικότητά τους.

Πριν από το τουρνουά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ όπου προβλήθηκε βίντεο για το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Στη σύσκεψη, ανάμεσα σε άλλα, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζονται εντός του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς έχουν την πολιτική και κοινωνική τους ρίζα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, στην επιθυμία των κεφαλαιοκρατών να διαιρούν τους εργάτες και να τους εκμεταλλεύονται ευκολότερα. Το ίδιο το εργατικό κίνημα, η ίδια η λαϊκή συμμαχία, με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια και το κεφάλαιο, μπορούν να κάνουν υπόθεσή τους την αντιμετώπιση του φασισμού και του ρατσισμού στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές.

Σήμερα Παρασκευή, θα γίνουν οι κεντρικές εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καστοριά, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στις 7 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια, συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Dream Reapers», συζήτηση για τον αθλητισμό, ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και λαϊκό γλέντι από την «Αργίτικη Κομπανία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ