Παρασκευή 12 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για την επιτυχία του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου

Από τη διαδήλωση στην αεροπορική βάση
Από τη διαδήλωση στην αεροπορική βάση
Με αφορμή την επιτυχία του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που φιλοξενήθηκε στα Χανιά, στους Αγίους Αποστόλους.

Η επιτυχία του Διημέρου συνίσταται στην τεράστια ανταπόκριση που έδειξε ο χανιώτικος λαός στις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Διημέρου. Κορύφωση αποτέλεσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιτυχία αποτελεί το "χτύπημα" στις 2 βάσεις του ΝΑΤΟ σε Μαράθι και Μουζουρά, με τις 2 ογκώδεις ταυτόχρονες διαδηλώσεις. Με τις 2 ογκώδεις διαδηλώσεις έγινε αισθητό το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Οργάνωσή μας με την πραγματοποίηση του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου στα Χανιά και στη Σούδα. Οτι, δηλαδή, σήμερα ο λαός πρέπει να απαιτήσει να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων, να απεμπλακούμε από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οτι η νεολαία και ο λαός της χώρας μας πρέπει να είναι έτοιμος, ώστε να μην χύσει το αίμα του για ξένα συμφέροντα, ούτε για τα ντόπια ούτε για τα ευρωπαϊκά, αμερικάνικα και ασιατικά μονοπώλια. Οτι ο πόλεμος που ετοιμάζουν στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο είναι συνέχεια της σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας που βιώνουν λαός και νεολαία, που χάνουν το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματά τους για χάρη των μονοπωλίων.

Το Συμβούλιο Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στα Χανιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους Χανίων και Ανωγείων και τους κτηνοτρόφους που προσέφεραν εκατοντάδες κιλά κρέατος.

Τα συγκροτήματα: Γ. Σκευάκη και Γ. Μυλωνάκη, "Εντέχνως Λαϊκοί", το συγκρότημα της Ευδοκίας, του Ρούσσου Λειβαδιτάκη, και του Γιώργου Κιάτου, το συγκρότημα του Κωστή Παχάκη και Κωνσταντίνου Λαβιάκη που πήραν μέρος αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις.

Τους τοπικούς χορευτικούς συλλόγους: Αροδαμό, το Χορευτικό Σύλλογο "ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ", το Λαογραφικό Ομιλο Χανίων και το Χορευτικό Συγκρότημα "Πελασγοί" που πήραν μέρος αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις.

Πολιτιστικούς Συλλόγους Βλαχαιρωνίτισσας, Ροδωπού, Καράνου, Γαβαλομουρίου, και τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλιών Ρουμάτων.

Ευχαριστούμε ακόμα το Δήμο Χανίων και τους εργαζόμενους που συνέβαλαν καθώς και την Αντιπεριφέρεια Χανίων για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση του Διημέρου.

Τέλος, το ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ χαιρετίζει όλα τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του Κόμματος που ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις μεγάλες απαιτήσεις της διοργάνωσης του Διημέρου, προσέφεραν με ανιδιοτέλεια από προσωπική εργασία μέχρι υλική υποστήριξη για την επιτυχή πραγματοποίηση του Διημέρου.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού με τη νεολαία και το λαό του νησιού στους αγώνες που έρχονται και στα Φεστιβάλ του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια κεφάτη νεανική κατασκήνωση από χτες στα Χανιά(2013-07-06 00:00:00.0)
Από την Παρασκευή στα Χανιά(2013-07-02 00:00:00.0)
Από την Παρασκευή στη Σούδα το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο(2013-06-30 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα για τις Πρέσπες(2008-07-04 00:00:00.0)
«Κοκκίνισε» το Στόμιο Λάρισας(2001-07-07 00:00:00.0)
Σήμερα εκδηλώσεις σε Πάντειο και ΤΕΙ ΑΘήνας(1996-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ