Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Παγκάλου ρήσεις...

«Δεν βλέπατε ότι η ΕΡΤ που διαλύθηκε, ήταν προπαγανδιστικό όργανο, αυταρχικό και ολοκληρωτικό, ενός κόμματος που είχε το 5-10-20% του ελληνικού λαού; Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Μέχρι αηδίας. Εγώ, που είμαι και αριστερής προέλευσης, αφού έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, μετά έβλεπα μια συζήτηση μαρξιστών, ούτε ξέρω για ποιο θέμα και στο τέλος, μου κοπανούσε και ένα σοβιετικό φιλμ. Ούτε ο "902" δεν τα κάνει αυτά».

Τάδε έφη Θ. Πάγκαλος, χτες, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Είναι προφανές ότι αν ο κ. Πάγκαλος αναφέρεται στην ΕΡΤ που υπήρχε και όχι σε κάποια «ΕΡΤ» που κατασκεύασε στο κεφάλι του, τότε μάλλον τελεί υπό πλήρη σύγχυση, «διανθισμένη» με τη γνωστή αντικομμουνιστική του «αβρότητα». Διότι, η αναπαραγωγή και προπαγάνδιση από την ΕΡΤ του κυρίαρχου, σκοταδιστικού ιδεολογήματος της ΕΕ και των εθνικών αστικών τάξεων ξεχωριστά που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

Τόσο πολύ, μάλιστα, που οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση έξω από την έδρα της στην Αγία Παρασκευή, το Νοέμβρη του 2009, λόγω των εκπομπών και των «ντοκιμαντέρ» των αστικών «δεξαμενών σκέψης» που κουρελιάζουν την ιστορική αλήθεια φέρνοντάς την στα μέτρα τους. Ενώ, το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, το ΚΚΕ παρουσίασε μέσα στη Βουλή ολόκληρο κατάλογο με τις παραγωγές αυτού του είδους. Και μιλάμε μόνο για εκείνη τη χρονιά. Για να μη θυμηθούμε και το «απείρου κάλλους» «ντοκιμαντέρ» με το χαρακτηριστικό τίτλο «Σοβιετική ιστορία», που πρόβαλλε η... «κομμουνιστική» ΕΡΤ το 2010, το οποίο αποτελεί την οπτικοακουστική «επιτομή» του αντικομμουνισμού, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει την «αντικομμουνιστική φρενίτιδα» του καναλιού.

Η το «ντοκιμαντέρ» του «History Channel» υπό τον τίτλο «Αναζητώντας τέρατα: Ο δολοφόνος πιθηκάνθρωπος της Ρωσίας», το 2010, με το σημείωμα της ΝΕΤ να αναφέρει: «Το 2006, η εφημερίδα "New York Times" αποκάλυψε ότι ο Σοβιετικός Ιωσήφ Στάλιν είχε το μοχθηρό σχέδιο να δημιουργήσει τέρατα από διασταύρωση ανθρώπων με πιθήκους (...) Μια πραγματική ιστορία που θυμίζει τα πειράματα του Φρανκενστάιν».

Αλλά μάλλον τα παραπάνω δεν προκαλούν αηδία στον κ. Πάγκαλο. Αυτό που του προκαλεί αηδία, κατά τη δήλωσή του, είναι κάποιο «ντοκιμαντέρ για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τους αντιφασιστικούς αγώνες των λαών» και κάποιο σοβιετικό φιλμ...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org