Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρώτη έγκριση στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Ψηφίστηκε χτες και επί των άρθρων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη βδομάδα.

Στο μεταξύ, χτες, στη συνεδρίαση της επιτροπής οι εκπρόσωποι των φορέων που κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την κυβερνητική πρακτική που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ χαρακτήρισε αυθαίρετη και πραξικοπηματική την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και είπε ότι είναι «παιδαριώδες» κατασκεύασμα το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ έκανε λόγο για εκδικητική πράξη από την κυβέρνηση, για νομοσχέδιο που είναι ένα «φθηνό κατασκεύασμα» και δήλωσε πρόθυμος για διάλογο και εξορθολογισμό, με την προϋπόθεση να γυρίσει η ΕΡΤ στην κατάσταση που ήταν πριν το κλείσιμο, ενώ ο εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ είπε ότι «πάμε σε μεσαίωνα και θυσιάζονται 2.500 εργαζόμενοι».

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, που είναι και ο εμπνευστής στην ουσία του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, υπερασπίστηκε τις διατάξεις του λέγοντας απλώς ότι υπάρχει θέμα συνταγματικότητας για τη μεταβατική λειτουργία του νέου σχήματος.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σημειώνοντας ότι με το νέο σχήμα επιδιώκεται η πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης πολιτικής και η ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του λαού, καθώς και η ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας.

Η συνάντηση, τη Δευτέρα, του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, ήταν χωρίς αποτέλεσμα αφού ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης επέμεινε στη θέση για διάλυση της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org