Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επανακατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση για τα ΕΑΣ

Επανακατατέθηκε, χτες, η Επίκαιρη Ερώτηση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Με την Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ ανάμεσα σε άλλα εκφράζει την αντίθεσή του στην πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ και σημειώνει ότι η πραγματικότητα είναι οδυνηρή, τα εργοστάσια είναι παραγωγικά νεκρά από την έλλειψη παραγγελιών και πρώτων υλών. Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ακόμα και προβλήματα επιβίωσης. Οι θέσεις εργασίας έχουν συρρικνωθεί κατά εκατοντάδες, όπως έχουν περιοριστεί σημαντικά και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ ζητά μέτρα που να εξασφαλίζουν την αναγκαία χρηματοδότηση της εταιρείας, να συναφθούν συμβάσεις και να μην καλύπτονται οι ανάγκες σε όπλα, πυρομαχικά και άλλα απαραίτητα υλικά από εισαγωγές.

Για την ΕΛΒΟ

Επίκαιρη Ερώτηση κατατέθηκε και για την «Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ» από τον βουλευτή του ΚΚΕ Θεοδόση Κωνσταντινίδη.

Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι «η ΕΛΒΟ ΑΒΕ είναι η μοναδική βιομηχανία κατασκευής τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων οχημάτων στην Ελλάδα. Οχήματα που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έχοντας την υποστήριξη για πάνω από 30 χρόνια από την κατασκευή τους, ενώ τα διεθνή πρότυπα αντίστοιχων εργοστασίων, που είναι ενταγμένα σε πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους, είναι 15, το πολύ 20 χρόνια. Παράγει επίσης λεωφορεία και φορτηγά για τις ανάγκες της πολιτικής αγοράς (απορριμματοφόρα, πυροσβεστικά παντός τύπου, βυτιοφόρα, ασθενοφόρα κ.λπ.). Ταυτόχρονα, με πλεονέκτημα τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει και τη μακροχρόνια εμπειρία στην κατασκευή και συντήρηση των τροχοφόρων/ερπυστριοφόρων οχημάτων, έχει τη δυνατότητα ανακατασκευής και αναβάθμισης των οχημάτων που διαθέτουν σήμερα οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, με προφανή πλεονεκτήματα για το αξιόμαχο των οχημάτων, οικονομικά πλεονεκτήματα για τις Ενοπλες Δυνάμεις και για την ελληνική οικονομία γενικότερα. Για την ενίσχυση της παραγωγής της ΕΛΒΟ ΑΒΕ, πέρα από τους 366 περίπου εργαζομένους της, που παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν 2 μήνες, δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους». Το ΚΚΕ ζητά: «Να επανέλθει η ΕΛΒΟ ΑΒΕ στον πλήρη δημόσιο έλεγχο, χωρίς συμμετοχή κανενός ιδιώτη, και να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότησή της. Να αποπληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της. Να της ανατεθούν παραγγελίες στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org