Κυριακή 14 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
«Ποιος τη ζωή μου... » στους Βράχους Βύρωνα

Αύριο (9 μ.μ.) από το Θέατρο Βράχων Βύρωνα, ξεκινά η καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης «Μίκης Θεοδωράκης- "Ποιος τη ζωή μου..."», μετά από εξαιρετικά επιτυχείς παραστάσεων στο θέατρο «Badminton», σε παραγωγή της «5ης Εποχής». Η παράσταση αναδράμει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Ελληνα δημιουργού. «Ταξιδεύει» σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα, από τη Μικρασία του '22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από περιστατικά της πατρικής οικογένειας, της πορείας ζωής και της δημιουργίας του συνθέτη. Σταθμοί η Μικρασιατική Καταστροφή, η δικτατορία του Μεταξά, η Κατοχή, τα Δεκεμβριανά, ο εμφύλιος, οι εξορίες, η «άνοιξη της δεκαετίας του 60», η δικτατορία, η μεταπολίτευση. Σκηνές που συγκλονίζουν, μουσικές που συνεπαίρνουν, περνούν από τα «πέτρινα χρόνια», στη δεκαετία του '60 και στη μεταπολίτευση, μέσα από τη συνύπαρξη της ποίησης, της μουσικής και πολυτραγουδισμένων, αθάνατων τραγουδιών του Μίκη και τη συνάντησή του με άλλους μεγάλους Ελληνες δημιουργούς: Χατζιδάκις, Ελύτης, Ρίτσος, Σεφέρης, Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Σαββίδης, Χιώτης, Κατράκης, Ελευθερίου και δεκάδες άλλοι.

Η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη συνοδεύει και συνοδεύεται από τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του αιώνα που πέρασε. Διαρκώς παρών, ο Μίκης δημιουργεί συνεχώς, καταγράφοντας τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, αλλά και δημιουργώντας μια νέα αντίληψη περί λαϊκότητας της τέχνης. Τα τραγούδια του ήταν και είναι επιθυμία και ανάγκη ενός ολόκληρου λαού.

Στην παράσταση συμμετέχουν 25 ηθοποιοί - χορευτές, τέσσερις τραγουδιστές και 11 μουσικοί. Κείμενο - σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, σκηνικό Γιώργου Πάτσα, κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, ενορχηστρώσεις Γιάννης Παπαζαχαριάκης, φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Αρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Νατάσα Ζαγκλή, κ.α. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Αννα Λινάρδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ομορφη πόλη» το Γενάρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(28/11/2019)
«Με τη δύναμη του λόγου» από το Μουσικό Εργαστήρι(5/7/2016)
Από τον Τσιτσάνη στον Μίκη(10/2/2015)
«Μίκης Θεοδωράκης - Ποιος τη ζωή μου»(30/1/2015)
Στις γειτονιές του κόσμου(7/4/2001)
Μίκης σε Λυκαβηττό και Ρεματιά(12/7/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org