Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να παύσουν οι διώξεις εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στα χαράτσια των διοδίων, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης και Υποδομών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λαμπρούλης.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνουν:

«Την ώρα που η συγκυβέρνηση θριαμβολογεί για την "επανεκκίνηση" κάποιων έργων σε αυτοκινητόδρομους της χώρας, αποκρύπτοντας από το λαό τους ληστρικούς όρους χρηματοδότησης των κατασκευαστικών ομίλων και ενώ ήδη οι τιμές των διοδίων έχουν μέχρι και πενταπλασιαστεί τα τελευταία 4 χρόνια και παράλληλα δημιουργούνται συνεχώς νέοι σταθμοί πληρωμής, εντείνεται η καταστολή και οι διώξεις εργαζομένων, συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, αγροτών, κατοίκων που αντιδρούν στα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια των διοδίων και αγωνίζονται γενικότερα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Ενδεικτικά και μόνο, πολλές σχετικές διώξεις εκκρεμούν, ενώ ασκούνται νέες, στην Κεντρική Μακεδονία (Πιερία), τη Θεσσαλία (Μοσχοχώρι, Πυργετός Ελασσόνα), τη Στερεά Ελλάδα (Τραγάνα), την Πελοπόννησο (γέφυρα Ρίου).

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης των δίκαιων αντιδράσεων εργαζομένων και κατοίκων στα διοδο-χαράτσια, είναι φανερό ότι στοχεύει στον εκφοβισμό τους, προκειμένου να αποδεχτούν την απαράδεκτη αύξηση και επέκτασή τους. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξασφαλίσει τα υπέρογκα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων, στους οποίους έχει παραδώσει με ληστρικές συμφωνίες τη λαϊκή περιουσία των μεγάλων δημόσιων δρόμων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

-- Να παύσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.

-- Να καταργηθούν επιτέλους τα απαράδεκτα και δυσβάστακτα χαράτσια και να εμποδιστεί η προωθούμενη επέκτασή τους με τη δημιουργία νέων σταθμών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ