Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κλήρωση στα μέτρα των «αιωνίων»

Ιδανική θεωρείται η κλήρωση της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα για τη νέα σεζόν για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Icon

Ιδανική θεωρείται η κλήρωση της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα για τη νέα σεζόν για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Ιδανική αρχή για την πρώτη φάση της φετινής Ευρωλίγκας επιφύλλαξε η κλήρωση για τους δυο ελληνικούς εκπροσώπους στο μπάσκετ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που επί της ουσίας με το... καλημέρα της διοργάνωσης αποκτούν τον τίτλο του φαβορί για την πρωτιά στους ομίλους τους. Μαλίστα, σε σχέση με τους δυο, οι πρωταθλητές Ευρώπης «ερυθρόλευκοι» θεωρούνται ακόμα πιο ευνοημένοι, με τον όμιλό τους να... θυμίζει Eurocup, ενώ οι «πράσινοι» αν και από τα φαβορί καλούνται να προσέξουν κάποια... επικίνδυνα σημεία.

Ο Ολυμπιακός θα μετέχει στον Γ' όμιλο όπου θα βρει στο δρόμο του την πάντα υπολογίσιμη Σιένα, τη Μάλαγα, την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ, αλλά και τις... πρωτάρες Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν Μονάχου. Επικεφαλής του Δ' ομίλου τέθηκε ο Παναθηναϊκός όπου θα κοντραριστεί με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κάχα Λαμποράλ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρό Αστέρα συν την ομάδα από τα προκριματικά. Οι «παραδοσιακοί» αντίπαλοι των «πρασίνων» Ισραηλινοί της Μακάμπι και οι Βάσκοι της Κάχα είναι εκείνοι που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, ενώ παγίδες κρύβει και το ταξίδι στο Βελιγράδι κόντρα στον πρωτάρη της διοργάνωσης Ερυθρό Αστέρα.

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος όμιλος είναι ιδιαίτερα δυνατός, με τις Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Μπουντιβέλνικ, την Παρτίζαν και την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ. Στο δεύτερο όμιλο έχουμε τις Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Μιλάνο και Στρασβούργο.

Η φάση των ομίλων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Οκτώβρη 2013 και να ολοκληρωθεί στις 14 Δεκέμβρη 2013, ενώ ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από τις 25-28 Σεπτέμβρη.

Στο Μιλάνο το φάιναλ φορ

Και τελικά Μιλάνο... Η Ευρωλίγκα όρισε και επίσημα από χτες την ιταλική πόλη ως διοργανώτρια του φάιναλ φορ της νέας σεζόν προσπαθώντας να βρει την καταλληλότερη λύση από την αλλαγή της αρχικής απόφασής της να διοργανώσει το Λονδίνο δυο συνεχόμενα φάιναλ φορ το 2013 και το 2014. Ωστόσο η φετινή εμπορική αποτυχία της διοργάνωσης ανάγκασε τους υπευθύνους της Ευρωλίγκας να αναζητήσουν αλλού στέγη. Αρχικά φάνταζε το Κάουνας ως φαβορί, ενώ φήμες υπήρχαν και για το Αμστερνταμ, ωστόσο οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής θέλησαν να επιλέξουν την πιο εμπορική υποψήφια πόλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ