Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΑΠΟΡΤΑ
Πρώτη και καλή

Το Μαρούσι στην πρώτη του παρουσία σε τελικό κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας με 74-72 τη γαλλική Σαλόν

Κατάφερε τελικά να γραφτεί στην ιστορία... Ο λόγος για την ομάδα του Αμαρουσίου που χτες κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό με τη γαλλική Σολάν που έληξε 74-72. Στο «Σάλα Κονφερετσίνγια», λοιπόν, άλλη μία ελληνική ομάδα έμελλε να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά της στη λίστα των τροπαιούχων και να χαρίσει στη χώρα μας το 10ο τίτλο της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπήκε δυναμικά στον αγώνα και από την αρχή έδειξε ότι «διψάει» για την πολύτιμη νίκη. Εχοντας τον Ολιβερ σε εξαιρετική μέρα, ο ελληνικός σύλλογος αν και βρισκόταν οριακά πίσω στο σκορ, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, πήρε τα ηνία και τελικά μπήκε στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 38-33 υπέρ του. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίχτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 15 πόντους, ωστόσο, λίγο το άγχος, λίγο τα πολύ επιπόλαια λάθη, έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους, στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο να βρεθούν μόλις έναν πόντο πίσω. Παρ' όλα αυτά, το Μαρούσι διατήρησε την ψυχραιμία του και γεύτηκε στο τέλος την πολύτιμη νίκη. Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, μεταξύ άλλων είπε: «Παίξαμε καταπληκτικά. Είμαστε ασυναγώνιστοι. Δικαιώθηκα τόσο εγώ όσο και οι παίχτες μου για τις προσπάθειές μας. Απ' την αρχή δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ, αλλά με τον καιρό το πιστέψαμε».

ΣΑΛΟΝ: Τζάκσον 9(1), Οουενς 7(1), Τόμιτς, Χάι 6(2), Οστρόφσκι 14(1), Βεσπασιέν, Λι 19(4), Γκιφά 7(1), Γκούλιας 10, Μαργκερίτ, Ντουπιέ.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Φαλέκας 13(1), Νικολαΐδης 4, Καραπλής, Μασλαρινός 4, Βουρτζούμης, Εφθίμοφ 7, Ολιβερ 29(3), Αμάγια 15, Μανωλόπουλος, Χαραλαμπίδης, Λογοθέτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ