Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ: «Κατεβαίνει αντί να ανεβαίνει τα... σκαλοπάτια της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα και, παρά την εφαρμογή των Μνημονίων, το 2012 βρέθηκε στην 90ή θέση (βαθμολογία μόλις 3,92 με άριστα το 7) από την 83η που είχε την περίοδο 2010 - 2011 (πριν από τη μεγάλη ύφεση και τις αλλαγές οι οποίες έγιναν κατά προτεραιότητα στις εργασιακές σχέσεις και στις συλλογικές συμβάσεις) και την 65η θέση την περίοδο 2007 - 2008 (προ της παγκόσμιας κρίσης)» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΑΛΕΡΕΣ: «Ο πρόεδρος της Ενωσης Θ. Βενιάμης αναφέρει ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία έχει την προοπτική να προσφέρει πολυάριθμες θέσεις εργασίας στους νέους που μαστίζονται από την ανεργία με προϋπόθεση, όπως τονίζει, να υπάρξει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη ναυτολόγηση ελληνικών κατώτερων πληρωμάτων με όρους ανταγωνιστικούς λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνώς κρατούντα (...) Ο Θ. Βενιάμης είχε ταχθεί υπέρ της ψήφισης άρθρου το οποίο έδινε στους πλοιοκτήτες τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων με τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο και στα σκάφη αναψυχής, το οποίο όμως καταψηφίστηκε» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ: «Οι γυναίκες που εργάζονται για περισσότερα από 30 χρόνια σε νυχτερινές βάρδιες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Βρήκαν πως οι γυναίκες που εργάζονταν επί χρόνια σε νυχτερινές βάρδιες ως νοσοκόμες, καθαρίστριες, τηλεφωνήτριες, υπάλληλοι ορισμένων καταστημάτων κ.α., έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε σχέση με όσες δεν εργάζονται τα βράδια» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ»: «"Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παραγωγοί που ενώ πέρυσι μας έδιναν τα προϊόντα τους σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, εφέτος, εάν δεν ορίσουν τις τιμές σημαντικά υψηλότερα, δεν έρχονται ή ακόμη δεν διαθέτουν καν τα προϊόντα τους στο Κίνημα" παραδέχεται στο "Βήμα" (...) μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας (...) Η απάντηση (...) είναι για την ΕΟΔΝΠ η λεγόμενη "συμβολαιακή γεωργία"» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ