Πέμπτη 4 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ιδια τα μέσα χειραγώγησης των λαών

Γράφαμε και χτες με αφορμή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα και τη διακυβέρνηση πως πρόκειται για προτάσεις που απαντάνε στις ίδιες τις ανάγκες του συστήματος, πως δε λύνουν κανένα απ' τα προβλήματα του λαού, απεναντίας τα επιτείνουν αφού ενισχύουν την αιτία που τα προκαλεί και χειραγωγούν το λαό με επιφανειακές αλλαγές, για να τον ενσωματώσουν τελικά.

Ο στόχος αυτός είναι κρίσιμης σημασίας για επίδοξους σωτήρες, που κοροϊδεύουν το λαό ότι διαθέτουν το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα ανακουφίσει τον ίδιο και ταυτόχρονα θα επισπεύσει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ενα μείγμα σαν αυτό που εφαρμόζεται στη Βραζιλία, χώρα την οποία είχε εκθειάσει ο Αλ. Τσίπρας πριν μερικούς μήνες, κατά την επίσκεψή του εκεί.

Τις τελευταίες μέρες, βεβαίως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τη γλώσσα της, απ' όταν δηλαδή ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα αυτή και ήρθαν στην επιφάνεια με εκρηκτικό τρόπο τα συσσωρευμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός της, που ζει βίο αβίωτο την ίδια ώρα που η χώρα ανεβαίνει στην κλίμακα των ισχυρότερων καπιταλιστικών οικονομιών παγκοσμίως.

Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Αλλαγές σαν αυτές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπως μας πληροφορούν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατέθεσε, χτες, στο Κοινοβούλιο το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «ενόψει των πολιτικών μεταρρυθμίσεων που κατέστη αναγκαίο να δρομολογηθούν σε απάντηση των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα».

Το δημοψήφισμα θα αφορά σε αλλαγές σε ζητήματα, όπως, τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών, τον εκλογικό νόμο, τη διατήρηση των προνομίων των γερουσιαστών, τους κανόνες λειτουργίας των κομματικών συμμαχιών και τον ισχύοντα κανονισμό για τη μυστική ψήφο κ.ά.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει υποψηφιότητα για διαχειριστής της εξουσίας τους, δε θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, χώρια που δεν τους έχουν απομείνει πια και πολλά μέσα χειραγώγησης των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ