Τρίτη 2 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απορρίψει ο λαός το προσκλητήριο υποταγής

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την πρωτολογία Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ: «Η "νέα Ελλάδα", στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, φτιάχνεται από τα γνωστά παλιά υλικά. Η ανταγωνιστικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επιχειρηματικότητα, η ευρωπαϊκή προοπτική είναι τα παλιά φθαρμένα υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που οδήγησαν στην καπιταλιστική κρίση και το λαό στη χρεοκοπία.

Ο λαός έχει πληρώσει πανάκριβα τους "εθνικούς", δηλαδή τους ταξικούς στόχους του κεφαλαίου. Από την "ισχυρή Ελλάδα της ΕΕ και της ΟΝΕ", μέχρι τη σημερινή "νέα Ελλάδα" της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Γι' αυτό και πρέπει να απορρίψει το προσκλητήριο υποταγής της ΝΔ και της κυβέρνησης, αλλά και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που τον θέλουν εγκλωβισμένο στις διάφορες παραλλαγές διαχείρισης της σημερινής πολιτικής.

Η νέα Ελλάδα για το λαό μπορεί να χτιστεί μόνο με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων. Ο λαός να έχει στα δικά του χέρια την εξουσία και τον πλούτο που παράγει. Αυτό το δρόμο προτείνει το ΚΚΕ. Το μοναδικό ελπιδοφόρο και ρεαλιστικό για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Σε άλλο σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τις πολιτικές εξελίξεις και την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο καυγάς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπαράθεση μεταξύ υποστηρικτών της ΕΕ και του ίδιου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδήγησε το λαό στη χρεοκοπία. Η διέξοδος για το λαό, το μέλλον για τη νεολαία, δεν βρίσκονται, ούτε φτιάχνονται με τα υλικά της καταστροφής τους, την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και τις συνταγές διαχείρισης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειάζεται απεγκλωβισμός του λαού από τη μέγκενη του νέου δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του, που προωθείται. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας αποτελεί το μόνο ελπιδοφόρο για το λαό δρόμο. Για να αποκρουστούν τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με την τρόικα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και ανατροπή του σάπιου συστήματος και της εξουσίας των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ