Σάββατο 29 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η λύση θα έρθει μόνο μέσα από κοινό αγώνα

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε την περασμένη Τρίτη το Σωματείο Πυροσβεστών Πυρόσβεσης - Διάσωσης Ανατολικής Κρήτης σχετικά με τα προβλήματα που επικρατούν στην Πυροσβεστική. Σε ένα κείμενο όπου αναλύονται μερικά από αυτά που κατά καιρούς έχουν αναδειχθεί είτε μέσα από τις πυρκαγιές είτε από τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Σώμα, προσωπικά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Είναι γνωστό ότι τη βασική ευθύνη που δεν προσλήφθηκαν ακόμα οι 1.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες, που οι πενταετείς δε δουλεύουν νύχτα και 40 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους (όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στην παραπάνω επιστολή τους) την έχει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ τώρα και των δύο με τη ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ παλαιότερα. Σε αυτή την κυβέρνηση από την αρχή, τοποθετήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας ο οποίος ακολουθεί πιστά την πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή δημιούργησε τα παραπάνω προβλήματα αλλά και πολλά άλλα που υποβαθμίζουν την Πυροσβεστική, που αφαιρούν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - το δικαίωμα του λαού στην πυροπροστασία, που πετσοκόπηκαν οι μισθοί των εργαζομένων, που καμένες δασικές εκτάσεις αποχαρακτηρίζονται προς όφελος του κεφαλαίου.

Η λύση στα αναρίθμητα και χρόνια προβλήματα των εργαζομένων στο Σώμα, δεν λύνονται με επιστολές ή τηλεφωνικές παρεμβάσεις προς τους υπουργούς (όπως ζητούσε η Ομοσπονδία από τους εργαζόμενους να κάνουν για κάθε ζήτημα που τους αφορούσε). Η λύση θα έρθει μέσα από τον κοινό αγώνα των πυροσβεστών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για τη διεκδίκηση λύσης στα προβλήματα των πυροσβεστών ως μέρος της λύσης στα ζητήματα προστασίας και δασοπυρόσβεσης που αφορούν όλο το λαό σε τελευταία ανάλυση για την ανατροπή της πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια της χώρας και σαρώνει ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ