Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψευτοδίλημμα το «ανεργία ή τζάμπα εργασία»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι κατευθύνσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την ανεργία έχουν στόχο να αξιοποιήσουν το στρατό των ανέργων, ιδιαίτερα τα 5,6 εκατομμύρια των νέων, που είναι άνεργοι στην ΕΕ, για να θωρακίσουν ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τα 6 δισ., που θα διατεθούν για την ανεργία, θα καταλήξουν ως ζεστό χρήμα στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων, μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτές οι κατευθύνσεις θα αξιοποιηθούν από τους μεγαλοεργοδότες για να απολύουν εργαζομένους με σχετικά καλύτερα εργασιακά δικαιώματα και να προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να απορρίψουν την πολιτική που τους εκβιάζει να επιλέξουν μεταξύ της ανεργίας ή της τζάμπα εργασίας για λίγους μήνες, καθώς και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που τους την πλασάρουν. Να πυκνώσουν τις γραμμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της Λαϊκής Συμμαχίας, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για να ανατραπεί το καπιταλιστικό σύστημα που αναπαράγει την ανεργία και την εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ