Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στέλνει με «ραβασάκια» τις απολύσεις στην ΕΡΤ

Ασκεί ταυτόχρονα έμμεσες πιέσεις για να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο

«Ραβασάκια» με αποστολέα το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησαν να καταφθάνουν από χτες το πρωί στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ενημερώνοντας για τη λύση των συμβάσεών τους και ασκώντας έμμεσα πιέσεις για να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο. Οι επιστολές έχουν ημερομηνία πρωτοκόλλησης την 17η Ιούνη. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και ότι «η σύμβαση εργασίας ή έργου σας, έχει λυθεί από 11 Ιουνίου του 2013».

Σημειώνεται ακόμα ότι «μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της, τα οποία βρίσκονται στην κατοχή σας και για τα οποία είστε υπεύθυνος-η στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσας σύμβασής σας, τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων, εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους».

Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, με ψήφισμα της προχτεσινής τους Συνέλευσης, επιβεβαιώνουν «την ισχυρή και χωρίς αμφιταλαντεύσεις θέση τους για: Κατάργηση της ΠΝΠ και ΚΥΑ που βάζουν "λουκέτο" στην ΕΡΤ. Μόνιμη αποκατάσταση του σήματος και των πομπών της ΕΡΤ. Εναρξη διαλόγου χωρίς το τετελεσμένο των απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ