Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Συνάντηση με τους εργαζόμενους είχε ο Π. Καψής

Επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για χιλιάδες απολύσεις

Ανεπίσημη, διερευνητική συνάντηση με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή είχαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Καψής επανέλαβε ότι η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και ο σχεδιασμός για πρόσληψη περίπου 2.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της μεταβατικής ΕΡΤ, μέχρι να λειτουργήσει το νέο σχήμα.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Π. Καψής τοποθέτησε τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, με 1.200 εργαζόμενους. Απ' την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξήγησαν ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσουν απ' τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και να εγκαταλείψουν το κτίριο και τον εξοπλισμό που υπάρχει σ' αυτό. Εξέθεσαν στον Π. Καψή τα αιτήματά τους, που αναμένεται να απασχολήσουν επόμενη συνάντησή τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δήλωσε χτες ότι η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα καταβληθεί «όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία», ασκώντας πιέσεις για εκκένωση του Ραδιομεγάρου. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και την εκπομπή προγράμματος από το διαδίκτυο, ενώ καθημερινές είναι οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org