Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ο χάρτης της νέας διοργάνωσης

Μετά τα απρόοπτα από την άρνηση δύο ιταλικών ομάδων να μετέχουν στην διοργάνωση (Ρόμα, Καντού) και την αποχώρηση της Πρόκομ με κύρια αιτία και στις τρεις περιπτώσεις τα οικονομικά προβλήματα, η Ευρωλίγκα μέσω ανακοίνωσης γνωστοποίησε τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με τις λεγόμενες wild card (κάρτες ελευθέρας) που έδωσε η Ευρωλίγκα αυτές τελικά κατέληξαν στην ουκρανική Μπουντιβέλνικ, πήρε τη θέση της πολωνικής Πρόκομ και στο Στρασβούργο που πήρε τη θέση της Ρόμα. Παράλληλα, οι διοργανωτές έδωσαν μια ακόμα την οποία πήρε Μπάγερν Μονάχου αφού η Λοκομοτίβ Κούμπαν που κατέκτησε το Eurocup τερμάτισε και στη δεύτερη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος (εξασφαλίζονται από εκεί την παρουσία στη διοργάνωση).

Αναλυτικά οι 23 ομάδες της Ευρωλίγκας της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: Εφές (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Μπουντιβέλνικ (Ουκρανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Μιλάνο (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Ναντέρ (Γαλλία), Λαμποράλ Κούτσκα (Ισπανία), Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σιένα (Ιταλία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Παρτίζαν (Σερβία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), Στρασβούργο (Γαλλία), Μάλαγα (Ισπανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία). Η 24η ομάδα θα προκύψει από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθούν το Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ