Πέμπτη 27 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε καταργήσεις φορέων και απολύσεις

Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου Τομέα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαιτώντας την άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και ετοιμάζεται να καταργήσει κι άλλους δημόσιους οργανισμούς, να κάνει χιλιάδες απολύσεις. Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε και στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι χτεσινές παρεμβάσεις υλοποιούν αποφάσεις που λήφθηκαν σε πρόσφατες συσκέψεις Ομοσπονδιών, Σωματείων και συνδικαλιστών, που κάλεσε το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη, στον οποίο κατέθεσε σχετικό υπόμνημα που υπογράφουν οι: Ομοσπονδίες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας και Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας. Τα Σωματεία εργαζομένων ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΓΑ, Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα Σωματεία Δήμων Κηφισιάς, Ελευσίνας - Ασπρόπυργου, Περάματος, Αγίας Παρασκευής, Κορυδαλλού, Π. Φαλήρου, Καισαριανής, Αγιων Αναργύρων - Καματερού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Πετρούπολης. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Σεφέρης», «Σωκράτης», Ηλιούπολης, «Ρόζας Ιμβριώτη», Σαλαμίνας.

Η αντιπροσωπεία δήλωσε στον υπουργό ότι τα συνδικάτα δεν θα δεχθούν ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα. Οι απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός έδειξαν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει και τους δημόσιους υπάλληλους στο σφαγείο της αντιλαϊκής πολιτικής. Είπε συγκεκριμένα ότι 25.000 εργαζόμενοι θα μπουν, σε δύο δόσεις, σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα. Οτι πέρα από τις 2.000 απολύσεις που έγιναν στην ΕΡΤ άλλες 2.000 θα γίνουν άμεσα και άλλες 11.000 το 2014, χωρίς να είναι έτοιμος, όπως είπε, να απαντήσει από πού θα προέλθουν.

Ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενημέρωσε τα συνδικάτα για το περιεχόμενο της συνάντησης και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα να αναμετρηθούν με αυτήν την πολιτική, ότι έχουν μπροστά τους σκληρή ταξική πάλη. Υπογράμμισε την ανάγκη οργάνωσής τους στους χώρους δουλειάς, συντονισμού της δράσης του συνόλου των εργαζομένων και συμμαχίας με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα για να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και να δημιουργηθούν οι όροι για την ανατροπή της.

Στη Θεσσαλονίκη στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου, του Νοσοκομείου «Παναγία», της Α' ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εργαζομένων Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και των Λαϊκών Επιτροπών που δρουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ