Τετάρτη 26 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία αναμονή, καμιά περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιο που εξέδωσε τη Δευτέρα για την ανανέωση της προγραμματικής συμφωνίας της συγκυβέρνησης και τον ανασχηματισμό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα θα πάρει και παλιά θα υλοποιήσει, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ. Γι' αυτό τα κόμματά της ανανεώνουν την προγραμματική τους συμφωνία, προχωρούν σε ανασχηματισμό με βασικό στόχο να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Με νέα αποφασιστικότητα συνεχίζουν, όπως λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του, για να προχωρήσουν οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να φέρουν πιο κοντά την καπιταλιστική ανάκαμψη. Καμία αναμονή, καμιά περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».

Σε άλλο σχόλιο που εξέδωσε την Κυριακή για τις πολιτικές εξελίξεις, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε: «Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης υπηρετεί το στόχο της πιο αποτελεσματικής εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο λαός, που υποφέρει, δεν έχει κανένα λόγο να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση. Να μην εμπιστευτεί καμία κυβέρνηση δεξιάς ή αριστερής απόχρωσης που θα διαχειριστεί το σημερινό αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης, στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Τώρα είναι η ώρα ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα χειρότερα μέτρα που έρχονται, να ενισχύσει τη Λαϊκή Συμμαχία και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, με γραμμή ρήξης και ανατροπής του σάπιου συστήματος».

Τέλος, σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε: «Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών. Ο λαός έχει πλούσια πείρα για να διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες, για την αντιμετώπιση της δικής του σκληρής πραγματικότητας, στις διάφορες μεταμφιέσεις της κυβέρνησης ή σε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα υποκλίνεται στον καπιταλιστικό "μονόδρομο" και την ΕΕ. Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη της ενωτικής του πρότασης και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ