Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕ - ΔΝΤ
Σινιάλο για «σταθερότητα» και κλιμάκωση

Με φόντο τα διαχειριστικά ζόρια του πολιτικού συστήματος, οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί εκδηλώνουν τις ανησυχίες για τους εμφανιζόμενους τριγμούς στο επίπεδο της κυβερνητικής διαχείρισης και συνοχής. Τόσο η ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ κάνουν σινιάλο για κλιμάκωση και επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής, στη βάση των συμφωνιών τους με τη συγκυβέρνηση.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίπλοκη κατάσταση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε μετά το τέλος της χτεσινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ. Ο κοιναγορίτης Επίτροπος Ο. Ρεν, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, έκανε έκκληση για «επίδειξη υπευθυνότητας» και για συνέχιση των «απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων».

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ προέτρεψε για τη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» και για την «επίσπευση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης». Ταυτόχρονα, διέψευδε ισχυρισμούς παραγόντων του ΔΝΤ περί χρηματοδοτικού κενού, σημειώνοντας ότι η «εκταμίευση της επόμενη δόσης θα εδράζεται στην τρέχουσα αξιολόγηση».

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΔΝΤ, αναφέρεται ότι η «αναθεώρηση του προγράμματος της Ελλάδας, εάν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιούλη όπως αναμένεται, η Αθήνα δεν θα έχει προβλήματα χρηματοδότησης», δίνοντας την έμφαση στη «συνέχιση της εφαρμογής» του αντιλαϊκού προγράμματος. Αξιωματούχοι του ΔΝΤ, με ανεπίσημες δηλώσεις και διαρροές, απειλούν με αναστολή καταβολής των επόμενων δόσεων και σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ