Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλη μια λίστα με πανεπιστήμια...

Σε μία από τις πολλές και διάφορες λίστες που κυκλοφορούν κατά καιρούς με κατάταξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η συγκεκριμένη ονομάζεται «Times Higher Education 100 - Under - 50» και διαφημίζει ότι αναδεικνύει τα «ανερχόμενα "αστέρια" στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο». Το Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει την 53η θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια, διεθνώς.

Σε ανάλογες λίστες έχουν συμπεριληφθεί κατά καιρούς διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια, που μάλιστα πανηγυρίζουν επειδή έχουν δει τυπωμένο το όνομά τους σε έναν από το πλήθος πλέον των καταλόγων που κυκλοφορούν διεθνώς. Σε μία διαδικασία που αυτή καθαυτή εντάσσεται στη λογική της λειτουργίας του πανεπιστημίου ως επιχείρησης που για να διαφημιστεί, να ενισχύσει το προφίλ του, προβάλλει και μία πιστοποίηση, βραβείο κ.λπ., που πήρε ή ...αγόρασε από κάθε λογής φορείς αξιολόγησης, όπως ΜΚΟ, επιχειρήσεις κ.λπ.

Και, βέβαια, αυτές οι λίστες και κατατάξεις κάθε άλλο παρά το επίπεδο των σπουδών, των παροχών στους φοιτητές και την ανάπτυξη της επιστήμης προς όφελος του λαού αποτυπώνουν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ