Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Eurokinissi

Το 1981 ο ελληνικός λαός κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει «το λογαριασμό της ΝΔ». Το 1990 ο λαός κλήθηκε από τη ΝΔ να πληρώσει «το λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ». Το 1993 ο λαός κλήθηκε ξανά από το ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει ξανά «το λογαριασμό της ΝΔ». Το έργο με εναλλάξ τους ρόλους επαναλήφθηκε το 2004, το 2009, το 2012.

*

Αυτή είναι η ιστορία του δικομματισμού μέσα σε πενήντα λέξεις. Είναι η ιστορία που θέλει το λαό να γίνεται «μπαλάκι» σ' ένα μεταπολιτευτικό πινγκ - πονγκ μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Επί 40 χρόνια κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον για το «χάος», για την «καμένη γη», για τα «άδεια ταμεία» που άφηναν πίσω τους. Και μετεκλογικά, έπειτα από την εκάστοτε τελετή παράδοσης του «χάους» στον έναν και παραλαβής της «καμένης γης» από τον άλλον, πότε ο ένας και πότε ο άλλος - ανάλογα με το ποιος κέρδιζε τις εκλογές - μας έστελναν το λογαριασμό.

*

Να όμως, που στην απίθανη «δημοκρατία» τους, το μεν «φως» και το δε «σκότος», η μεν «πρόοδος» και η δε «συντήρηση», οι μεν «Εφιάλτες» και οι δε «κλέφτες» (δικά τους τα λόγια), ήρθε η ώρα να μας στέλνουν το λογαριασμό και οι δυο μαζί. Και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς τους κατά καιρούς ενδιαμέσους προξενητές.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που επί 40 χρόνια, πίσω από το δικομματικό τους χαρτοπόλεμο παρέδιδαν ο ένας στον άλλον τα εργαλεία κατεδάφισης της χώρας και αφαίμαξης του λαού, τώρα μας «σώζουν» από κοινού. Και χωρίς να χρειάζονται πλέον τα συγκολλητικά δεκανίκια τους.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ