Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συνεχίζουν τη δράση τους σύλλογοι και ομάδες

Το σύνολο των εξελίξεων και τα καθήκοντα που αυτές θέτουν, συζήτησαν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ στην Αττική, την περασμένη Τετάρτη. Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην εισήγησή της η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη. Τόνισε πως με αυτή ανοίγει ο δρόμος για το κλείσιμο και άλλων οργανισμών και υπογράμμισε πως οι επιπτώσεις θα είναι βαριές για τις γυναίκες, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο. Αναφέρθηκε ακόμα αναλυτικά στο μέτωπο για την Κοινωνική Ασφάλιση και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι δυνάμεις της ΟΓΕ για να έρθουν σε επαφή και να κινητοποιήσουν εργαζόμενες και άνεργες.

Σε προτεραιότητα βρίσκεται η παρέμβαση και η δράση με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας. Με αφορμή την ανάκληση της χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικής εξέτασης για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο, η ΟΓΕ προγραμματίζει εξορμήσεις σε μια σειρά νοσοκομεία. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της περιοχής των Μεσογείων κινητοποιούνται, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ενάντια στο κλείσιμο των Κέντρων Υγείας της περιοχής. Πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και ο σύλλογος σε Παγκράτι - Γούβα - Νέο Κόσμο, για την αποψίλωση των δημοτικών ιατρείων ακόμα και από το λιγοστό προσωπικό τους. Ο σύλλογος μάζεψε εκατοντάδες υπογραφές, συζήτησε με πολλές γυναίκες, συνάντησε την αγωνία ιδιαίτερα των άνεργων γυναικών που στερούνται το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το επόμενο διάστημα προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στις οποίες θα καλέσει τις γυναίκες αυτές να πάρουν μέρος.

Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ αναπτύσσουν δράση και όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς και βρίσκονται σε ετοιμότητα να παρέμβουν για το σύνολο των προβλημάτων: Για τις αιτήσεις των γονιών που θα απορριφθούν, για τα τροφεία που επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια, για τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν. Θετική ανταπόκριση συνάντησε, για παράδειγμα, ο σύλλογος στο Αιγάλεω που προχώρησε σε μάζεμα υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο ενός παιδικού σταθμού, ζήτημα για το οποίο ο σύλλογος θα σχεδιάσει νέες πρωτοβουλίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες για παιδιά, γονείς και εργαζόμενες(2013-07-07 00:00:00.0)
Σχεδιασμός της δράσης με βάση τις λαϊκές ανάγκες(2013-06-02 00:00:00.0)
Δράση για την οργάνωση εργαζόμενων, άνεργων και νέων γυναικών(2013-02-24 00:00:00.0)
Προετοιμασίες και από την ΟΓΕ(2013-02-09 00:00:00.0)
Δράση σε όλα τα μέτωπα(2012-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ