Παρασκευή 21 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι είπαν για την ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά, στη συνάντηση της Τετάρτης, υπήρξε συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για τον εξής χειρισμό στο θέμα της ΕΡΤ: Ο διαχειριστής (υπουργείο Οικονομικών) θα προσλάμβανε με τρίμηνες συμβάσεις όσους από τους απολυμένους εργαζομένους της ΕΡΤ ήταν απαραίτητοι για να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι συχνότητες.

Στις επόμενες 10 μέρες θα ψηφιζόταν το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωνόταν το νέο οργανωτικό της σχήμα, από Επιτροπή Προσωπικοτήτων, με τεχνικό σύμβουλο το ΒΒC και με νέο υφυπουργό, που θα προερχόταν από τα δύο άλλα κόμματα. Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά, στη χτεσινή συνάντηση θα καθοριζόταν ο αριθμός των νέων προσλήψεων, που ο ίδιος είχε συμφωνήσει να είναι 2.000. Κατά δήλωσή του, η ΔΗΜΑΡ ήταν αυτή που υπαναχώρησε από τη συνολική συμφωνία.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, εκδόθηκε νέα ΚΥΑ που τροποποιεί την προηγούμενη για την ΕΡΤ. Σύμφωνα μ' αυτήν, τόσο οι συχνότητες, όσο και τα δικαιώματα μετάδοσης των εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών τόπων της ΕΡΤ, περνούν υπό τον έλεγχο «Ειδικού Διαχειριστή», μέχρι τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Με το άρθρο 2 της ίδιας απόφασης, αναστέλλεται προσωρινά η εισφορά ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ.

Χτες, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφασή του αργά το βράδυ, ουσιαστικά επικύρωσε την προηγούμενη προσωρινή διαταγή, δίνοντας εντολή στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσει στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την άμεση εκπομπή του αναγκαίου προγράμματος από την ελληνική ραδιοτηλεόραση.

Επίσης, να διεκδικήσει όλο τον κύκλο των δικαιωμάτων της καταργηθείσας, όπως αναφέρει ΕΡΤ, δηλαδή των εμπορικών και εταιρικών δικαιωμάτων της. Το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπάγγελτα, στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν σε εύλογο χρόνο τα όσα διατάσσει με την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ