Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενας νεκρός και ένας τραυματίας

Τη ζωή του έχασε προχτές 47χρονος εργαζόμενος στην Ευρυτανία. Ο Επαμεινώνδας Μπανιάς εργαζόταν ως υπάλληλος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου Ανιάδας - Ψιανών, ανετράπη το μηχάνημα έργου (γκρέιντερ) που χειριζόταν.

Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το πρωί στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας. Οπως σημείωσε στο «Ρ» συνάδελφός του, ένας 27χρονος εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών στις νέες μονάδες της Ελευσίνας, όταν μέσα από μια βάνα (αποστραγγιστικό) βγήκε με πίεση πίσσα (καυτό προϊόν) και τον περιέλουσε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Παρότι φορούσε προσωπίδες και γάντια, αυτά δεν στάθηκαν αρκετά για να τον προστατεύσουν. Ο εργαζόμενος θα νοσηλευτεί για τουλάχιστον 2 μέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ, ώστε να καθαριστούν τα τραύματα και στη συνέχεια θα γίνει εκτίμηση του βαθμού των εγκαυμάτων.

Την ανάγκη να υπάρχουν ειδικά εργαλεία για να γίνει απόφραξη γραμμής από την πίσσα ή από άλλο προϊόν, όπως και την ανάγκη για συνολικότερα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, υπογραμμίζει το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα την μεγάλη εντατικοποίηση και τις πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ