Τρίτη 18 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώοι οι 11 κάτοικοι της νότιας Πιερίας

Αθώοι κρίθηκαν οι 11 κάτοικοι της Νότιας Πιερίας που δικάζονταν χτες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης επειδή διεκδίκησαν την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο εργαζόμενος λαός της περιοχής, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, αλλά και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή.

Οι 11 κάτοικοι δικάστηκαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και δύο από αυτούς με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα, ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» (ξημερώματα Σαββάτου 8/4/2011) να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας. Αυτή η κίνηση στόχο είχε την τρομοκράτηση και υποταγή του λαού της Πιερίας που αντιδρούσε στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων, αλλά και στον αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό.

Το δικαστήριο αθώωσε τους 11 κατοίκους αναγνωρίζοντας ότι δίκαια κινητοποιήθηκαν, διότι η πράξη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τους έθιξε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το βαθμό των προβλημάτων που αυτοί εμφανίστηκε να έχουν προκαλέσει με τις αντιδράσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ