Κυριακή 16 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό και το ΚΚ Τουρκίας

Κομμουνιστικά, Εργατικά και άλλα κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον τουρκικό λαό και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με κείμενο που υπογράφουν, με αφορμή το γεγονός ότι από τους διαδηλωτές στην Τουρκία, η Πέμπτη 13 Ιούνη κηρύχθηκε ως «Διεθνής μέρα αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό που αντιστέκεται». Ως τώρα το κείμενο, υπογράφουν 33 κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, και σε αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) «έχουν διαρκέσει τώρα δυο βδομάδες και την Τρίτη 11/6 η βαναυσότητα της αστυνομίας κλιμακώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η κυβέρνηση απέρριψε όλα τα δίκαια αιτήματα του λαού και ξεκίνησε έναν ανεπίσημο πόλεμο ενάντια στην αντίσταση».

«Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, που πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην πλατεία Ταξίμ την Τρίτη, πολλοί άνθρωποι, από κάθε ηλικία και επάγγελμα, τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν», σημειώνεται στο κείμενο αλληλεγγύης, ανάμεσά τους και πολλά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

«Ως Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα καταδικάζουμε την κρατική τρομοκρατία ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό στην Τουρκία. Εδώ, δηλώνουμε ότι είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με τις δυνάμεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβάνοντας το ΚΚ Τουρκίας», σημειώνεται στο κείμενο που υπογράφουν δεκάδες κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ