Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Ανησυχία στους ιμπεριαλιστές

Οι επιτυχίες του στρατού οδηγούν σε σκέψεις ανοιχτού εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες συσκέψεις σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο σχετικά με το ενδεχόμενο ανοιχτού πλέον εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών -καθώς ανεπισήμως αυτό συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό, με τις πετρελαιομοναρχίες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι απειλές αυτές επανήλθαν μετά την ανακατάληψη της πόλης Κουσάιρ, την περασμένη βδομάδα από το συριακό στρατό και τους μαχητές της «Χεζμπολλάχ».

Η εξέλιξη αυτή διέκοψε τη γραμμή «επιμελητείας» των αντικαθεστωτικών με τα σύνορα στο βόρειο Λίβανο και ο συριακός στρατός προελαύνει προς το Χαλέπι όπου ετοιμάζει μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Για το ζήτημα αναμένεται να συνομιλήσουν σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, που θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον. Τον προβληματισμό του επ' αυτού εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Φιλίπ Λαγιό, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανακατάληψη του Κουσάιρ έχει φέρει σε πολύ «κρίσιμη καμπή τις μάχες».

Η αποκάλυψη της σφαγής 69 αμάχων που διέπραξαν αντικαθεστωτικοί στην πόλη Χάτλα, στη βορειοανατολική περιοχή Ντάιρ αλ Τζουρ στην οποία κατοικούν σιίτες έχει δημιουργήσει δυσφορία στους ιμπεριαλιστές. Την ίδια ώρα, τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη συρο-λιβανική μεθόριο, καθώς συριακό ελικόπτερο έπληξε με τρεις ρουκέτες το λιβανικό μεθοριακό χωριό Αρσάλ, που λειτουργεί ως προπύργιο αντικαθεστωτικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γυναίκες και ο Λιβανέζος Πρόεδρος, όπως και ο στρατός, να προειδοποιήσει με άμεση αντίδραση. Ανάλογη ατμόσφαιρα επικρατεί και στα νότια σύνορα, στα κατεχόμενα υψώματα Γκολάν, από όπου άρχισε χτες η αποχώρηση των 378 Αυστριακών κυανόκρανων, υπό τις προειδοποιήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ ότι «υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ