Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Συντονίζουν τη δράση τους με τους άλλους εργάτες του κλάδου

Η συνέχιση του αγώνα τους με νέα αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη στο υπουργείο Αμυνας και να απευθυνθούν για αγωνιστική στήριξη στους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους των άλλων ναυπηγείων, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και συνολικά του κλάδου Μετάλλου, είναι η απόφαση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Την απόφαση αυτή επικύρωσε χτες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου τους «ΤΡΙΑΙΝΑ» στη διάρκεια συνεδρίασης που έγινε μετά από πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων της παράταξης «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ).

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τη θέληση των εργαζομένων που είναι επί 15 μήνες απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της πλήρους εξαθλίωσης, αλλά και το βάρος των εξελίξεων, καθώς βρίσκονται στον αέρα θέσεις εργασίας και ναυπηγείο, η διοίκηση του σωματείου έκανε δεκτή την πρόταση της ΕΕΝΣ που είχε γνωστοποιήσει πριν τρεις μέρες με ανοιχτή επιστολή. Η διοίκηση αποφάσισε, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΕΕΝΣ, ότι: «Η ΤΡΙΑΙΝΑ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά να καλέσουν τα Σωματεία Μετάλλου της Αττικής καθώς και τα Εργατικά Κέντρα του Νομού, σε ανοιχτή σύσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα με στόχο το συντονισμό της δράσης απέναντι τόσο στο πρόβλημα του Ναυπηγείου όσο και στη γενικευμένη επίθεση που δέχεται όλος ο κλάδος. Επίσης αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη 18/6 να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Αμυνας». Το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει θέσει η ΕΕΝΣ προβλέπει «να ανοίξει τώρα η κυβέρνηση το Ναυπηγείο διώχνοντας» τα μονοπώλια, «να εξασφαλίσει τη λειτουργία του με όλους τους εργαζόμενους και τις δραστηριότητές του».

Οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου εδώ και 15 μήνες αντιμετωπίζουν το εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με ένα μεροκάματο τη βδομάδα, μέτρο που επέβαλαν τα αραβογερμανικά μονοπώλια (ADM και «Thsyssen Krupp») που το λυμαίνονται, αξιώνοντας και άλλο «ζεστό» χρήμα από τα εξοπλιστικά προγράμματα και καταδικάζοντας 1.160 οικογένειες στα συσσίτια και τα κομμένα ρεύματα. Να σημειωθεί ότι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που έχουν εγκατασταθεί στο μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, από τα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού που ανέλαβε το ναυπηγείο, έχουν ήδη τσεπώσει περίπου 2,3 δισ. ευρώ δηλαδή πάνω από το 70% του κόστους των προγραμμάτων και έχουν παραδώσει «αέρα κοπανιστό» και για την ακρίβεια το γνωστό υποβρύχιο που «γέρνει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων(2013-06-22 00:00:00.0)
Βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων(2013-06-22 00:00:00.0)
Νέα απεργία τη Δευτέρα(2012-06-09 00:00:00.0)
Στις κάλπες Πέμπτη και Παρασκευή(2008-05-20 00:00:00.0)
Κρίσιμη αναμέτρηση στις 15 του Μάη(2008-04-12 00:00:00.0)
Εκβιάζει τους εργαζόμενους να υποταχτούν(2007-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ