Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Απέφυγαν και πάλι να εμφανιστούν οι φερόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίας

Ο Δ. Κουμπούρης μιλάει στους συγκεντρωμένους έξω απ' τη δικαστική αίθουσα
Ο Δ. Κουμπούρης μιλάει στους συγκεντρωμένους έξω απ' τη δικαστική αίθουσα
Για τρίτη φορά αναβλήθηκε χτες η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που κατηγορούνται με το σαθρό και πλαστό κατηγορητήριο της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Για μια ακόμη φορά, όπως συνέβη και τις δύο προηγούμενες, απέφυγαν να προσέλθουν στο δικαστήριο οι φερόμενοι ως μάρτυρες κατηγορίες, με συνέπεια ο πρόεδρος του δικαστηρίου να τους επιβάλει πρόστιμο, ενώ διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή τους στην επόμενη δίκη. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για την Τετάρτη 2 Οκτώβρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι 35 συνδικαλιστές συνελήφθησαν στις 30 Γενάρη όταν προχώρησαν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού, ότι δήθεν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης έχει στηθεί σε «πελατειακές αντιλήψεις». Το κατηγορητήριο που στήθηκε με εντολή της κυβέρνησης, ήταν ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού στη διάρκεια της κινητοποίησης. Κάτι που διαψεύδεται από τις ίδιες τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αργότερα το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, καθώς εκεί παρουσιάζεται μια... σταδιακή μετακίνηση των επίπλων που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το γραφείο του υπουργού.

Στα δικαστήρια, στο πλευρό των 35 συνδικαλιστών βρέθηκαν εργαζόμενοι, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα καθώς και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης και καθώς οι 35 συνδικαλιστές έβγαιναν από την αίθουσα του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι διατράνωναν: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Τα συνθήματα δόνησαν το χώρο και έγινε ξεκάθαρο ότι κανείς απ' τους 35 συνδικαλιστές δε νιώθει κατηγορούμενος, παρά τις απόπειρες της κυβέρνησης να κρατά «όμηρο» το συνδικαλιστικό κίνημα, σέρνοντας από αναβολή σε αναβολή τη δίκη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, που είναι ένας απ' τους 35 κατηγορούμενους, μίλησε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και τόνισε ότι «η δίκη είναι στημένη στο πλαίσιο του δόγματος "νόμος και τάξη", που επέλεξε η κυβέρνηση για να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να τρομοκρατήσει το λαό. Δε θα τους περάσει. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα μεγαλώσει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ