Πέμπτη 13 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ματαιώνεται η συναυλία της ΚΟΑ

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε χτεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Πληροφορήθηκε συγκλονισμένη την είδηση για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των 2.656 υπαλλήλων της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και μουσικοί που στελεχώνουν επαξίως τα Μουσικά Σύνολα. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, διεκόπη η αποψινή (σ.σ. χτεσινή) δοκιμή που είχε προγραμματιστεί ενόψει της συναυλίας (14/6) στο Ηρώδειο, με το "Ρέκβιεμ" του Βέρντι, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχει και η Χορωδία της ΕΡΤ. Σύσσωμη η Ορχήστρα, μαζί με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Βασίλη Χριστόπουλο, μετέβησαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους.

Η υλοποίηση της συναυλίας καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη, αφού εκ των βασικών συντελεστών της ήταν και η Χορωδία της ΕΡΤ, η οποία εδώ και λίγες ώρες, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του φορέα και την απόλυση των 2.656 υπαλλήλων του, δεν υφίσταται πλέον.

Τόσο η ΚΟΑ όσο και το Ελληνικό Φεστιβάλ συνεργάζονται τακτικά με τη Χορωδία της ΕΡΤ, έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας και δεν μπορούν να διανοηθούν την απουσία της από τα ελληνικά μουσικά πράγματα.

Ζητούμε συγγνώμη από το κοινό για την προκληθείσα αναστάτωση και παρακαλούμε τους κατόχους εισιτηρίων να απευθυνθούν από αύριο το πρωί στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, τηλ. 210.3272.000) για την επιστροφή των χρημάτων τους». Πληροφορίες θα βρείτε και στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ: www.greekfestival.gr.

Σε κοινή ανακοίνωσή του με την ΚΟΑ, τη «λύπη του» για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη ματαίωση της συναυλίας στο Ηρώδειο εξέφρασε και το Φεστιβάλ Αθηνών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org