Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Παιχνίδια στις πλάτες των ναυτεργατών

«Αθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζουν με χτεσινή τους ανακοίνωση τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, τη στάση των δύο κομμάτων απέναντι στους αγώνες των ναυτεργατών με χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία αγωνιστική κινητοποίηση των πληρωμάτων των επιβατηγών πλοίων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς -σημειώνουν- δηλώνει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και δεν θα επιτρέψει να κλείνουν με κινητοποιήσεις τα λιμάνια. Ισχυρίζεται δηλαδή ότι θα εργάζεσαι με πολιτική επιστράτευση σε συνθήκες αναγκαστικής εργασίας και δεν θα πληρώνεσαι. (....) Ο ΣΥΡΙΖΑ με πολιτική παρουσία επιβραβεύει τον τυχοδιωκτισμό του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ που στις 6/6/2013 σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ δήλωναν: "οι ναυτεργάτες να μην κάνουν επίσχεση εργασίας". Στις 7/6/2013 στο λιμάνι της Ραφήνας και στο πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» στις 6 το πρωί, 3 ναύτες που ήταν σε επίσχεση εργασίας μαζί με άλλους ναυτεργάτες μετά από εκβιασμούς του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ, απέσυραν τη συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η επίσχεση. Στις 6.45 δήλωσαν ότι είναι σε επίσχεση εργασίας μόνοι τους. Αυτά τα άθλια τυχοδιωκτικά παιχνίδια του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ στις πλάτες των ναυτεργατών δεν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε, υπηρετούν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης για να προωθεί αυτήν την άθλια βάρβαρη πολιτική που ζουν οι εργαζόμενοι».

Να σημειωθεί ότι αυτή η τυχοδιωκτική κίνηση της διοίκησης της Ενωσης Ναυτών, όπου πλειοψηφεί η Αυτόνομη Παρέμβαση, στο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α», είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη την περασμένη Παρασκευή δύο συνδικαλιστών του προεδρείου. Χτες η Ενωση Ναυτών, αντί να απολογηθεί γι' αυτά, είχε το θράσος να κατηγορήσει από πάνω το ΠΑΜΕ και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία για «ένοχη σιωπή», επειδή δε συμμετείχαν στο τυχοδιωκτικό αυτό σκηνικό.

Οπως τονίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία σωματεία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ «παρακάμπτουν το ουσιώδες», ότι η πολιτική ΕΕ, ΔΝΤ, των ελληνικών κυβερνήσεων, «τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα από την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης», είναι η αιτία των προβλημάτων των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων.

Ειδικά για την ΑΠ τα σωματεία τονίζουν: «Τα στελέχη της έχουν δώσει εξετάσεις γραπτές και ενυπόγραφες σε στεριά και θάλασσα, για το ρόλο που παίζουν στην πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης, με την υπογραφή ΣΣΕ με απανωτές μειώσεις στις κατευθύνσεις των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων και όχι μόνο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ