Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με επιτυχία γίνονται εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις της Πάτρας

Από τις εκδηλώσεις στην Πάτρα
Από τις εκδηλώσεις στην Πάτρα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το διήμερο Φεστιβάλ των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, το οποίο αγκαλιάστηκε από φοιτητές και σπουδαστές. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με την απονομή μεταλλίων από τον Τάκη Πετρόπουλο στις τρεις πρώτες ομάδες του τουρνουά μπάσκετ 3χ3 που διοργάνωσε η ΤΟ ΤΕΙ. Παρουσιάστηκε μουσικό - ιστορικό αφιέρωμα στον Ερνστ Τέλμαν, ηγέτη του ΚΚ Γερμανίας (1924 - 1933), με αποσπάσματα από το βιβλίο της κόρης του Ιρμα Τέλμαν «Αναμνήσεις για τον Ε. Τέλμαν» και με ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ, και η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλία από τα φοιτητικά συγκροτήματα Longitudinal Waves, Asphodel, Red Alert, Banda 17 και ρεμπέτικο συγκρότημα. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

Το Σάββατο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επίδειξη χορού breakdance από τη χορευτική ομάδα facelesscrew. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ με θέμα «Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν», μέσα από το οποίο αναδείχτηκε ο ρόλος του μεγάλου κομμουνιστή δημιουργού, της στρατευμένης του δημιουργίας, το πώς η τέχνη μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο στην πάλη της εργατικής τάξης. Επίσης έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», την οποία ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Οι εκδηλώσεις τέλειωσαν με συναυλία. Στη σκηνή ανέβηκαν τα φοιτητικά συγκροτήματα J-Son Gun, Estain και Salto Mortale και το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία από τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και υπήρχε περίπτερο για δηλώσεις συμμετοχής στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Σούδα.

Στην Καβάλα

Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνεται σήμερα στην Καβάλα, από τις 6 μ.μ., στο ανοιχτό αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Περιλαμβάνει: Βιντεοπροβολές για τον αντικομμουνισμό στα ΑΕΙ. Ενημέρωση για το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Παρουσίαση της συλλογής κειμένων του Β. Ι. Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση», από την Σούλα Βλησίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Κρητικό γλέντι με το Σύλλογο Κρητών ΤΕΙ Καβάλας. Ρεμπέτικο γλέντι με τον Κώστα Λιούμπα.

Στην Αττική

Το διήμερο 14 - 15 Ιούνη γίνεται και το Φεστιβάλ της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, που θα φιλοξενηθεί στη Γεωπονική.

Την Παρασκευή 14 Ιούνη το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Προβολή της ταινίας «Ο αληθινός φασισμός». Βιβλιοπαρουσίαση της συλλογής των έργων του Λένιν «Για τον πόλεμο και τη σοσιαλιστική επανάσταση». Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα: «Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι από το 1922 ως τις μέρες μας και η στάση του ΚΚΕ». Χορευτικό δρώμενο: «Φασισμός, το αυγό του φιδιού». Παραδοσιακοί χοροί από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Λαϊκό γλέντι με τους «Αμέθυστους».

Το Σάββατο 15 Ιούνη: Προβολή της ταινίας «400 χτυπήματα». Συναυλία με τους «Bright Black», «Diminuita», «Broken Morning». Ανοιχτή συζήτηση: «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία. Πώς οργανώνουμε τους αγώνες μας», με ομιλητές τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Συναυλία με τον Λάκη Παπαδόπουλο και τους «Domenica».

Επίσης, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3on3 και στο χώρο θα υπάρχει βιβλιοπωλείο. Για την οικονομική ενίσχυση του 22ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σούδα, η είσοδος στο Φεστιβάλ των ΑΕΙ - ΤΕΙ είναι 4 ευρώ με ποτό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ