Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ; «H Washington Post υποστηρίζει πως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και το FBI έχουν άμεση πρόσβαση στους διακομιστές εννέα "κολοσσών" του Διαδικτύου -και κατ' επέκταση στα στοιχεία των χρηστών τους. Πρόκειται, υποστηρίζει η εφημερίδα, για τις Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, PalTalk, AOL, Skype, YouTube και την Apple. Με το πρόγραμμα, το οποίο περιγράφεται ως PRISM σε άκρως απόρρητο έγγραφο γνώση του οποίου επικαλείται η Washington Post, υποστηρίζεται πως οι αμερικανικές Aρχές έχουν πρόσβαση σε συνομιλίες ήχου και βίντεο, φωτογραφίες, e-mail, αρχεία και στοιχεία σύνδεσης που επιτρέπουν τον εντοπισμό ξένων στόχων» (στο ΒΗΜΑ)

ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ: «Προκαλούν τον γέλωτα όσοι χρησιμοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να ασκήσουν λυσσαλέα κριτική στο... ΔΝΤ (...) η κύρια κριτική που ασκούν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές επί της τριετούς παρουσίας του Ταμείου στην Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας δεν ξεπέρασε τα προβλήματα που κατέστησαν απαραίτητη την παρέμβασή του (...) Οι παρατηρήσεις των ελεγκτών (...) δεν ανατρέπουν την αδήριτη ανάγκη της προσαρμογής που έπρεπε να επιτύχει η Ελλάδα. Ούτε μας λένε ότι υπήρχε τρόπος να γίνουν όλα αυτά χωρίς να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε τμήματα της κοινωνίας» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: «Νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, με κύρια κατεύθυνση τον περιορισμό των διάσπαρτων τουριστικών εγκαταστάσεων και τη συγκέντρωση των μεγάλων τουριστικών μονάδων σε οργανωμένες περιοχές (...) ανοίγει ο δρόμος της τουριστικής αξιοποίησης μικρών ακατοίκητων νησιών έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων (...) αμβλύνονται οι απαγορεύσεις τουριστικής δόμησης σε περιοχές Natura (...) θα επιτρέπεται με ειδικές μελέτες τουριστική δόμηση και σε ορεινές περιοχές, με ήπιους όρους δόμησης κτηρίων έως δύο ορόφων» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ: Χατζηδάκης: «Δεν θα ανεχθούμε άλλο τους τζαμπατζήδες στα μέσα μαζικής μεταφοράς» (στα ΝΕΑ)

ΚΟΜΠΙΝΑ: «Ως μια απίστευτη "όαση" στην "έρημο" της ελληνικής ανεργίας φαντάζει η κίνηση που κάνουν 116 παραγωγοί - καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα (...) αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας. Μόνο που οι εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο χρόνος πιέζει (...) Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση (...) έρχεται καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ